Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 31 декември 2011 г.

Съживи ни, и ще призовем Твоето име

Съживи ни, и ще призовем Твоето име
Светлина за всеки ден...

Сутрин

Духът е, който дава живот. - Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания; а тоя, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото той ходатайствува за светиите по Божията воля. - Молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство.

До века няма да забравя Твоите правила, защото чрез тях си ме съживил. - Думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. - Буквата убива, а духът оживотворява. - Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. - И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша.

Никой не може да нарече Исуса Господ, освен със Светия Дух.

Пс. 80:18; Йоан 6:63 - Рим. 8:26,27 - Еф. 6:18; Пс. 119:93 - Йоан 6:63 - 2 Кор. 3:6. - Йоан 15:7 - 1 Йоан 5:14; 1 Кор. 12:3.

Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте

Вечер
Не се мамете: Лошите другари покварят добрите нрави. 

Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто? Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан за нас. Писах ви в посланието си да не общувате с блудници. Да не общувате с някого, който се нарича брат ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно. - Бъдете безукорни и незлобливи, непорочни Божии чада всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света.

А в един голям дом съдовете не са само златни и сребърни, но и дървени и пръстни; и едни са за почтена употреба, а други за непочтена.

Еф. 5:11; 1 Кор. 15:33; 1 Кор. 5:6,7,9 11 - Фил. 2:15; 2 Тим. 2:20.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 17 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...

Като беше възлюбил Своите, които бяха на света, до край ги възлюби

Като беше възлюбил Своите, които бяха на света, до край ги възлюби
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои. И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях.
Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия. Те не са от света както и Аз не съм от света.

Както Отец възлюби Мене, така и Аз възлюбих вас; пребъдвайте в Моята любов. - Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си. Вие сте Ми приятели, ако вършите онова, което ви заповядвам. - Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго.

Този, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа. - Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, за да я освети, като я е очистил с водно умиване чрез словото.

Йоан 13:1; Йоан 17:9,10,15,16; Йоан 15:9 - Йоан 15:13,14 - Йоан 13:34; Фил. 1:6 - Еф. 5:25,26.

Божиите дълбочини

Вечер
Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае що върши Господарят му; а вас наричам приятели, защото ви явявам всичко що съм чул от Отца Си. - Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено.

Ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари.

Затова, прекланям коленете си пред Отца [на нашия Господ Исус Христос], от Когото носи името си всеки род на небесата и на земята, да ви даде, според богатството на славата Си, да се утвърдите здраво чрез Неговия Дух във вътрешния човек, чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, тъй че закоренени и основани в любовта да бъдете силни да разберете заедно с всичките светии, що е широчината и дължината, височината и дълбочината, и да познаете Христовата любов, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота.

1 Кор. 2:10; Йоан 15:15 - Мат. 13:11; 1 Кор. 2:12; Еф. 3:14-19.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 16 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...

Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон

Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон

Светлина за всеки ден...

Сутрин
Не гледайте всеки само за своето, но всеки и за чуждото. Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; Който...взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците. - Защото наистина Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина. - Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал.

Исус, като я видя, че плаче, и юдеите, които я придружаваха, че плачат, разтъжи се в духа си и се смути. - Исус се просълзи. - Радвайте се с ония, които се радват; плачете с ония, които плачат.

А, най-после, бъдете всички едномислени, съчувствителни, братолюбиви, милостиви, смиреномъдри. Не въздавайте зло за зло или хула за хула, а напротив благославяйте; понеже на това бяхте призовани, за да наследите благословение.

Гал. 6:2; Фил. 2:4,5,7 - Марк 10:45 - 2 Кор. 5:15; Йоан 11:33 - Йоан 11:35 - Рим. 12:15; 1 Пет. 3:8,9.

Синко, иди работи днес на лозето

Вечер
Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа.
Така... считайте себе си за мъртви към греха, а живи към Бога в Христа Исуса. И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се покорявате на неговите страсти. Нито представяйте телесните си части като оръдия на неправдата; но представяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите, и телесните си части на Бога като оръдия на правдата. - Като послушни чада, не се съобразявайте с първите страсти, които имахте във време на незнанието си; но, както е свят Тоя, Който ви е призовал, така бивайте свети и вие в цялото си държане. - Очисти себе си... и бъди съд за почтена употреба, осветен, полезен на стопанина, приготвен за всяко добро дело.

Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.

Мат. 21:28; Гал. 4:7; Рим. 6:11-13 - 1 Пет. 1:14,15. - 2 Тим. 2:21; 1 Кор. 15:58.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 15 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!



Прочетете Цялата Статия...

петък, 23 декември 2011 г.

Хвалете Го славно

Хвалете Го славно
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Людете, които създадох за Себе Си, за да оповестяват хвалата Ми. - Ще ги очистя от всичкото беззаконие, с което Ми съгрешиха, и с което престъпиха закона Ми, И тоя град ще Ми бъде град, чието име да се споменава с радост, с хвала и със слава пред всичките народи в света, които ще чуят всичкото добро, което им правя Аз, и ще се убоят и ще се разтреперят за всичкото добро, и за всичкия мир, който ще му доставя. - Чрез Него нека принасяме на Бога непрестанно хвалебна жертва, сиреч, плод от устни, които изповядват Неговото име.


Ще Те хваля, Господи Боже мой, от все сърце, И ще славя името Ти до века. Защото голяма е Твоята милост към мене; И Ти си избавил душата ми от най-дълбоката преизподня. - Кой е подобен на Тебе, Господи... славен в светост, дивен та да Те възпяват, правещ чудеса? - Ще хваля името на Бога с песен, и ще Го възвелича с хваления. - Пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи.

Псалм 66:2; Исая 43:21 - Ер. 33:8,9 - Евреи 13:15; Псалм 86:12,13 - Изход 15:11 - Псалм 69:30 - Отк. 15:3.

По естество сме били чада на гнева, както и другите

Вечер
Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг. - Не се чуди, че ти рекох: Трябва да се родите отгоре.Тогава Иов отговори Господу, казвайки: Ето, аз съм нищожен; какво да Ти отговоря? Турям ръката си на устата си. - После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото?

Ето родих се в нечестие, И в грях ме зачна майка ми. - Давида, за когото свидетелствува, казвайки, "Намерих Давида, Иесеевия син, човек според сърцето Ми, който ще изпълни всичката Ми воля".
При все, че бях изпърво хулител, гонител и пакостник, но придобих милост, понеже, като невеж, сторих това в неверие.
Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.


Еф. 2:3; Тит 3:3 - Йоан 3:7; Йов 40:3,4 - Йов 1:8; Псалм 51:5 - Деяния 13:22; 1 Тим. 1:13 - Йоан 3:6.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 14 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

понеделник, 19 декември 2011 г.

Заяквай в благодатта, която е в Христа Исуса

Заяквай в благодатта, която е в Христа Исуса
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Подкрепявани с пълна сила, според Неговото славно могъщество, за да издържите и дълготърпите всичко с радост. - И тъй, както сте приели Христа Исуса, Господа, така и се обхождайте в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, и изобилващи [в нея с] благодарение. - За да се наричат дървета на правда насадени от Господа, за да се прослави Той. - Понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.

И сега препоръчвам ви на Бога и на словото на Неговата благодат, което може да ви назидава и да ви даде наследството между всичките осветени. - Изпълнени с плодовете на правдата, които са чрез Исуса Христа, за слава и хвала на Бога.

Подвизавай се в доброто войнствуване на вярата. - И че в нищо не се плашите от противниците.

2 Тим. 2.1; Кол. 1:11 - Кол. 2:6,7 - Исая 61:3 - Еф. 2:20,22; Деяния 20:32 - Фил. 1:11; 1 Тим. 6:12 - Фил. 1:28.

Защото Ти даваш на всекиго според делото му

Вечер
Защото никой не може да положи друга основа, освен положената, която е Исус Христос. Всекиму работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е. Тоя, комуто работата, която е градил, устои, ще получи награда. - Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил в тялото, било добро или зло.

А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти; за да става твоята милостиня в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. - След дълго време дохожда господарят на тия слуги и прегледа сметката с тях.

Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога. - Господи, Ти ще отредиш мир за нас, защото си извършил за нас и всичките ни дела.

Псалм 62:12; 1 Кор. 3:11,14,15 - 2 Кор. 5:10; Мат. 6:3,4 - Мат. 25:19; 2 Кор. 3:5 - Исая 26:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 13 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

неделя, 18 декември 2011 г.

Господ е всред тебе

Господ е всред тебе
Светлина за всеки ден...


Сутрин

Не бой се, защото Аз съм с тебе; Не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; Ще те укрепя, да! ще ти помогна. Да! ще те подпра с праведната Си десница. - Укрепете немощните ръце, И утвърдете ослабналите колена. Кажете на ония, които са с уплашено сърце; Укрепете се! не бойте се! Ето вашият Бог! Възмездието ще дойде с Божие въздаяние: Той ще дойде и ще ви избави. - Господ твой Бог е всред тебе, Силният, Който ще те спаси; Ще се развесели за тебе с радост, Ще се успокои в любовта Си, Ще се весели за тебе с песни. - Чакай Господа; Дерзай, и нека се укрепи сърцето ти; Да! чакай Господа.

И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка.

Софония 3:15; Исая 41:10 - Исая 35:3,4 - Соф. 3:17 - Псалми 27:14; Окр. 21:3,4

Защо викаш към Мене? Кажи на израилтяните да вървят напред

Вечер
Дерзай, и нека бъдем мъжествени за людете си и за градовете на нашия Бог; а Господ нека извърши каквото Му се вижда угодно. - А ние се помолихме на своя Бог, и поставихме стражи да пазят против тях денем и нощем, понеже се бояхме от тях.

Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. - Ако иска някой да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога, или Аз от Себе Си говоря. - Нека познаем Господа, нека следваме да Го познаваме.

Бдете и молете се, за да не паднете в изкушение. - Бдете, стойте твърдо във вярата, бъдете мъжествени, укрепявайте се. - В усърдието бивайте нелениви, пламенни по дух, като служите на Господа.
Укрепете немощните ръце и утвърдете отслабналите колена. Кажете на онези, които са с уплашени сърца: Укрепете се! Не бойте се!

Изход 14:15. 1 Лет. 19:13 - Неемия 4:9; Мат. 7:21 - Йоан 7:17 - Осия 6:3; Мат. 26:41 - 1 Кор. 16:13 - Рим. 12:11; Исая 35:3,4.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 12 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

петък, 16 декември 2011 г.

Прочее, да се не хули това, което вие считате за добро

Прочее, да се не хули това, което вие считате за добро
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Въздържайте се от всякакво зло. - Понеже се грижим за това, което е честно, не само пред Господа, но и пред човеците. - Защото това е Божията воля, като правите добро, да затуляте устата на невежите и глупави човеци.Никой от вас да не страда като убиец, или крадец, или злодеец, или като такъв, който се бърка в чужди работи. Но, ако страда някой като християнин, да се не срамува, а нека слави Бога с това име.


Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг. - Но внимавайте да не би по някакъв начин тая ваша свобода да стане спънка на слабите. - А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на врата му един воденичен камък, и да потънеше в морските дълбочини. - Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.

Рим. 14:16; 1 Сол. 5:22. - 2 Кор. 8:21 - 1 Пет. 2:15; 1 Пет. 4:15-16; Гал. 5:13. - 1 Кор. 8:9 - Мат. 18:6 - Мат. 25:40.

Стани, ти, който спиш, И възкръсни от мъртвите, И ще те осветли Христос

Вечер
И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото. - И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение.

Стани, свети, защото светлина дойде за тебе, И славата Господна те осия. Защото, ето, тъмнина ще покрие земята, И мрак племената; А над тебе ще осияе Господ, И славата Му ще ти се яви.

Затова препашете се през чреслата на вашите помисли, бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта, която ще ви се даде, когато се яви Исус Христос. - Кръстът ви да бъде препасан и светилниците ви запалени; и сами вие да приличате на човеци, които чакат господаря си, когато се върне от сватба, за да му отворят незабавно, щом дойде и похлопа.

Еф. 5:14; Рим. 13:11 - 1 Сол. 5:6-8 - Исая 60:1,2; 1 Пет. 1:13 - Лука 12:35-36.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 11 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

събота, 10 декември 2011 г.

Никой не може да ги грабне от ръката на Отца

Никой не може да ги грабне от ръката на Отца
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Зная в Кого съм повярвал, и съм уверен, че Той е силен да опази до оня ден онова, което съм му поверил. - Господ ще ме избави от всяко дело на лукавия и ще ме спаси и въведе в небесното Си царство. - Във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил. Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ. - Животът ви е скрит с Христа в Бога.


Не избра ли Бог ония, които са сиромаси в светски неща, богати с вяра и наследници на царството, което е обещал на тия, които Го любят?
А сам нашият Господ Исус Христос и нашият Бог и Отец, Който ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, да утеши сърцата ви и да ги утвърди във всяко добро дело и слово.

Йоан 10:29; 2 Тим. 1:12 - 2 Тим 4:18 - Рим. 8:37-39 - Кол. 3:3; Яков 2:5; 2 Сол. 2:16,17.

Съвършения закон на свободата

Вечер
Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.

Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго. Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг. Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си". - Oсвободени от греха, станахте слуги на правдата. - Защото омъжена жена е вързана чрез закона за мъжа, до когато той е жив; но когато мъжът умре тя се освобождава от мъжевия закон.

Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта. - И ще ходя на широко, Защото потърсих Твоите правила.


Яков 1:25; Йоан 8:32-34,36; Гал. 5:1,13,l4. - Рим. 6:18 - Рим. 7:2; Рим. 8:2 - Псалми 119:45.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 10 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/

Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

четвъртък, 8 декември 2011 г.

Да върши човек правда и правосъдие е по-угодно за Господа от жертва

Да върши човек правда и правосъдие е по-угодно за Господа от жертва
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе освен да вършиш праведното, да обичаш милост, и да ходиш смирено със своя Бог? - Всеизгарянията и жертвите угодни ли са тъй Господу, както слушането Господния глас? - Ето, послушанието е по-приемливо от жертвата, и покорността - от тлъстината на овни. - Да Го люби човек от все сърце, с всичкия си разум, и с всичката си сила, и да люби ближния си като себе Си, това е много повече от всичките всеизгаряния и жертви.


Затова обърни се към твоя Бог, Пази милост и правосъдие, И винаги се надявай на твоя Бог. - Мария... седна при нозете на Господа и слушаше словото Му: но едно е потребно; и Мария избра добрата част, която не ще се отнеме от нея.
Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате.


Притчи 21:3; Михей 6:8 - 1 Царе 15:22 - Марк 12:33; Осия 12:6 - Лука 10:39,42; Фил. 2:13.

И духът се върне при Бога, Който го е дал

Вечер
Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. - Но има дух в човека; Вдъхновението на Всемогъщия го вразумява. - Първият човек Адам "стана жива душа". - Духът на човешките чада, възлиза горе.

Докато сме у дома в тялото, ние сме отстранени от Господа. Понеже, ... се одързостявамето предпочитаме да сме отстранени от тялото и да бъдем у дома при Господа. - Да бъда с Христа, ... това би било много по-добре. - А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

Екл. 12:7; Битие 2:7 - Йов 32:8 - 1 Кор. 15:45 - Екл. 3:21; 2 Кор. 5:6,8 - Фил. 1:23 - 1 Сол. 4:13,14; Йоан 14:2,3.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 9 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

събота, 3 декември 2011 г.

С любов служете си един на друг

С любов служете си един на друг
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Братя, даже ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен. Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон.

Братя мои, ако някой от вас заблуди от истината, и един го обърне, нека знае, че който е обърнал грешния от заблудения му път ще спаси душа от смърт и ще покрие много грехове. - Понеже сте очистили душите си, като сте се покорили на истината, която докарва до нелицемерно братолюбие, обичайте се един друг горещо, от сърце. - Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. - В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит. - Облечете смирението; защото Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат.
Ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.

Гал. 5:13; Гал. 6:1,2; Яков 5:19,20 - 1 Пет. 1:22 - Рим. 13:8 - Рим. 12:10 - 1 Пет. 5:5; Рим. 15:1.

И се върне пръстта в земята както е била

Вечер
Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; сее се в немощ; сее се одушевено тяло. - Първият човек е от земята, пръстен.
Понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш. - Един умира в пълно благополучие, като е във всичко охолен и спокоен; А друг умира в душевна горест, като никога не е ял с весело сърце. Заедно лежат в пръстта, И червеи ги покриват.

Плътта ми ще пребивава в увереност. - И, като изтлее след кожата ми това тяло, пак вън от плътта си ще видя Бога. - Господ...ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Научи ме, Господи, за кончината ми, И за числото на дните ми, какво е; Дай ми да зная колко съм кратковременен. - Научи ни така да броим дните си Щото да си придобием мъдро сърце.

Екл. 12:7; 1 Кор. 15:42 44 - 1 Кор. 15:47; Битие 3:19 - Йов 21:23,25,26; Псалм 16:9 - Йов 19:26 - Фил. 3:20,21; Псалм 39:4 - Псалм 90:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 8 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...