Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 29 май 2012 г.

И заведе ги през прав път

И заведе ги през прав път
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Намери (Яков) го в пуста земя, Да! в пуста, дива и виеща; Огради го, настави го, Опази го като зеницата на окото Си. Както орел разбутва гнездото си. Трепери над пилетата си, разпростира крилата си та ги подема, и вдига ги на крилата си, така Господ сам го води. - Даже до старостта ви Аз съм същият, и докато побелеете Аз ще ви нося, Аз ви направих, и Аз ще ви държа, Да! Аз ще ви нося и избавя.

Освежава душата ми. Води ме през прави пътеки заради името Си. Да! и в долината на мрачната сянка ако ходя няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.
Господ ще те води всякога, ще насища душата ти в бездъждие, и ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, и като воден извор, чиито води не пресъхват. - Защото Тоя Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт.

Псалм 107:7. Втор. 32:10-12 - Исая 46:4. Псалм 23:3,4. Исая 58:11 - Псалм 48:14. Job 36:22.

Какво искаш да ти сторя... Господи да прогледам

Вечер
Отвори очите ми За да гледам чудесни неща в Твоя закон. Тогава им отвори ума, за да разберат писанията. - Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. - Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна.

Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, да ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете, и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство, и колко превъзходно велика е силата Му към нас вярващите - сила, която е според действуването на могъщата Негова мощ,

Лука 18:41. Псалм 119:18. Лука 24:45 - Йоан 14:26 - Яков 1:17. Еф. 1:17-19.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 3 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

събота, 19 май 2012 г.

Пейте на Господа нова песен

Пейте на Господа нова песен
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Пейте радостно на Бога наша сила; Възкликнете към Якововия Бог. Запейте псалом и звънете тъпанче, Благозвучна арфа и псалтир. - Тури още в устата ми нова песен, хваление към нашия Бог. Мнозина ще видят и ще се убоят, и ще уповават на Господа.

Бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш. - Да се радвате, в Господа, е вашата сила. - Павел..., благодари на Бога и се ободри.

И това вършете като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото, когато изпърво повярвахме. Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината. Както в бял ден нека ходим благопристойно, не по пирования и пиянства, не по блудство и страстолюбие, не по крамоли и зависти. Но облечете се с Господа Исуса Христа, и не промишлявайте за страстите на плътта.

Исая 42:10. Псалм 81:1,2 - Псалм 40:3. Ис. Навин 1:9. Неемия 8:10 - Деяния 28:15. Рим. 13:11-14.

Молитвата ми нека възлезе пред Тебе като тамян и подигането на ръцете ми нека бъде като вечерна жертва

Вечер
Да направиш олтар за кадене тамян... да го туриш пред завесата, която е пред ковчега с плочите на свидетелството срещу умилостивилището, което е над плочите на свидетелството, гдето ще се срещам с тебе. И всяка заран Аарон нека кади над него благовонен тамян... и когато запали Аарон светилата вечер, нека кади с тоя тамян; това ще бъде вечно кадене пред Господа във всичките ви поколения.

Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях. - Кадилният дим се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите. - И вие, като живи камъни, се съграждате в духовен дом, за да станете свето свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исуса Христа. - Непрестанно се молете.

Псалм 141:2. Изход 30:1,6-8. Евр. 7:25 - Отк. 8:4 - 1 Пет. 2:5 - 1 Сол. 5:17.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 2 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/

Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

четвъртък, 10 май 2012 г.

Но едно правя, като забравям задното и се простирам към предното, пускам се към... наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса

Но едно правя, като забравям задното и се простирам към предното, пускам се към... наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света. - Не се срамувам, защото зная в Кого съм повярвал, и съм уверен, че Той е силен да опази до оня ден онова, което съм му поверил. - Този, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа.

Не знаете ли, че, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, щото да я получите. И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен. - Нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще, като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни.

Фил. 3:13,14. Йоан 17:24 - 2 Тим. 1:12 - Фил. 1:6. 1 Кор. 9:24,25 - Евр. 12:1,2.

Господ, Той е, Който ходи пред тебе, Той ще бъде с тебе; не ще отстъпи от тебе нито ще те остави 

Вечер
Ако Ти не дойдеш с мене, не ни извеждай от тука. - Господи, познавам, че пътят на човека не зависи от него; Не е дадено на човека, който ходи, да управя стъпките си.
Стъпките на човека се оправят от Господа; И Неговото благоволение е в пътя Му. Ако падне, не ще се повали, Защото Господ подпира ръката му.

Обаче аз винаги съм с Тебе, Ти ме хвана за дясната ми ръка. Чрез съвета Си ще ме водиш, и подир това ще ме приемеш в слава. - Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.

Вт. 31:8. Изход 33:15 - Ер. 10:23. Псалм 37:23,24. Псалм 73:23,24. Rom. 8:38,39.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 1 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...