Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 25 юни 2012 г.

Нека бъде върху нас благоволението на Господа нашия Бог: утвърждавай за нас делото на ръцете ни

Нека бъде върху нас благоволението на Господа нашия Бог: утвърждавай за нас делото на ръцете ни
Светлина за всеки ден...



Сутрин
Ти още се прочу между народите по твоята хубост, Защото тя стана съвършена чрез Моето величие, с което те облякох, казва Господ Иеова. - А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен. - Духът на славата и на Бога почива на вас.

Блажен всеки, който се бои от Господа, И ходи в Неговите пътища. Защото ще ядеш плода от труда на ръцете си; Блажен ще бъдеш, и ще благоденствуваш. - Възлагай делата си на Господа, И ще се утвърдят твоите намерения.

Изработвайте спасението си със страх и трепет. Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате. - Нашият Господ Исус Христос и нашият Бог и Отец, Който ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, да утеши сърцата ви и да ги утвърди във всяко добро дело и слово.

Пс. 90:17. Езек. 16:14 - 2 Кор .3:18 - 1 Пет. 4:14. Пс. 128:1,2. - Пр. 16:3. Фил. 2:12,13 - 2 Сол. 2:16,17.

Апостолите се събраха при Исуса и разказваха Му всичко каквото бяха извършили

Вечер
Но има приятел, който се държи по-близко и от брат. - Господ говореше на Моисея лице с лице, както човек говори с приятеля си. - Вие сте Ми приятели, ако вършите онова, което ви заповядвам. Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае що върши Господарят му; а вас наричам приятели, защото ви явявам всичко що съм чул от Отца Си.

Когато извършите все що ви е заповядано, казвайте: Ние сме безполезни слуги.
Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение. - Молитвата на праведните е приятна на Него (Бог).


Марк 6:30. Пр. 18:24 - Изход 33:11 - Йоан 15:14,15. Лука 17:10. Рим. 8:15. Фил. 4:6 - Пр. 15:8.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 6 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

петък, 15 юни 2012 г.

Ние повярвалите, влизаме в тая почивка

Ние повярвалите, влизаме в тая почивка
Светлина за всеки ден...



Сутрин
До уморяване вършат беззаконие. - В телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми. Окаян аз човек! кой ще ме избави от тялото на тая смърт?
Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. - И тъй, оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос; посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.


Оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела. - Без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра. - Тая е почивката ви; и успокойте уморения; И това е освежението ви.

Евр. 4:3. Ер. 9:5 - Рим. 7:23,24. Мат. 11:28 - Рим. 5:1,2. Евр. 4:10 - Фил. 3:9 - Исая 28:12.

Господи, постави стража на устата ми, пази вратата на устните ми

Вечер
Ако би забелязвал беззаконията, Господи, То кой, Господи, би могъл да устои? - Защото се възбунтуваха против Духа Му, та Моисей говори несмислено с устните си.
Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека.
Опак човек сее раздори, и шепотникът разделя най-близки приятели. - Намират се такива, чието несмислено говорене пронизва като нож, а езикът на мъдрите докарва здраве. Устните, които говорят истината, ще се утвърдят за винаги, а лъжливият език ще трае за минута. - Езикът никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.

Но сега отхвърлете... гняв, ярост, злоба, хулене, срамотно говорене от устата си. Не се лъжете един друг, понеже сте съблекли вече стария човек с делата му. - Понеже това е Божията воля - вашето освещение. - И в устата им не се намери лъжа.


Пс. 141:3. Пс. 130:3 - Пс. 106:33. Мат. 15.11. Пр. 16:28 - Пр. 12:18,19 - Яков 3:8,10. Кол. 3:8,9. - 1 Сол. 4:3. - Отк. 14:5.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 5 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

събота, 2 юни 2012 г.

Защото още не сте дошли в почивката и в наследството, което Господ вашият Бог ви дава

Защото още не сте дошли в почивката и в наследството, което Господ вашият Бог ви дава
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Не е тука почивката ви - Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. - което е отвътре завесата; гдето Исус като предтеча влезе за нас.

В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. - С Христа, защото, това би било много по-добре.
Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка. - Там нечестивите престават да смущават, И там уморените се успокояват.
Но събирайте си съкровища на небето... защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти. - Мислете за горното, а не за земното

Втор. 12:9. Михей 2:10 - Евреи 4:9 - Евреи 6:19,20. Йоан 14:2,3 - Фил. 1:23. Отк. 21:4 - Йов 3:17. Мат. 6:20,21 - Кол. 3:2.

О смърте, где ти е победата? О смърте, где ти е жилото?

Вечер
Жилото на смъртта е грехът. - На дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва. Така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола, и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство.
Аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава. Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мене венецът на правдата.

1 Кор. 15:55. 1 Кор. 15:56 - Евр. 9:26,28. Евр. 2:14,15. 2 Тим. 4:6,8. 

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 4 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...