Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 16 юли 2012 г.

И ония, които познават името Ти, ще уповават на Тебе: Защото Ти, Господи, не си оставил ония, които Те търсят.

И ония, които познават името Ти, ще уповават на Тебе: Защото Ти, Господи, не си оставил ония, които Те търсят.
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Името Господно е яка кула; праведният прибягва в нея и е поставен на високо. - Бог ми е спасение; ще уповавам, и не ще се боя; защото Господ Иеова е моя сила и песен, и Той стана мое спасение.

Млад бях, ето, остарях, Но не съм видял праведният оставен, Нито потомството му да проси хляб. - Защото Господ обича правосъдие, и не оставя светиите Си; до века те ще бъдат опазени; а потомството на нечестивите ще се изтреби. - Защото Господ няма да остави людете Си заради великото Си Име, понеже Господ благоволи да ви направи Свои люде. - Той ни избави от толкоз близка смърт, и още избавя, и надяваме се на Него, че пак ще ни избави.


Задоволявайте се с това, що имате, защото сам Бог е рекъл: Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя; така щото дръзновено казваме: Господ ми е помощник; няма да се убоя; Какво ще ми стори човек?

Псалм 9:10. Пр. 18:10 - Исая 12:2. Пс. 37:25 - Пс. 37:28 - 1 Царе 12:22 - 2 Кор. 1:10. Евр. 13:5,6.

В устата им не се намери лъжа; те са непорочни.

Вечер
Беззаконието на Израил ще се потърси, и не ще го има, и греховете на Юда, и няма да се намерят; Защото ще простя на оцелелите, които оставям. - Кой е Бог като Тебе, Който прощава беззаконие, и не се взира в престъплението на останалите от наследството Си? Не държи гнева Си винаги, Защото Му е угодно да показва милост. Изново Той ще се смили за нас, ще стъпче беззаконията ни; и Ти ще хвърлиш всичките им грехове в морските дълбочини.

За похвала на славната Си благодат, с която ни е обдарил във Възлюбения Си. - Да ви представи пред Себе Си свети, непорочни и безупречни.

А на Онзи, Който може да ви пази от препъване, и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава, на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, да бъде слава и величие, и преди всичките векове, и сега, и до всичките векове. Амин.

Отк. 14:5. Ер. 50:20 - Михей 7:18,19. Еф. 1:6. - Кол. 1:22. Юда 24,25.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 8 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...

събота, 7 юли 2012 г.

Помни ме, Боже мой, за добро

Помни ме, Боже мой, за добро
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Така казва Господ: Помня за тебе Милеенето ти, когато беше млада, любовта ти, когато беше невеста, как Ме следваше в пустинята, в непосята земя. - Ще помня завета Си сключен с тебе в дните на младостта ти, И ще ти утвърдя вечен завет. - Аз ще ви посетя и ще изпълня благото Си слово към вас, като ви върна в това място. - Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.

Понеже, както небето е по-високо от земята, Така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, И Моите помисли от вашите помисли. - Но аз Бога ще потърся, И делото си ще възложа на Бога, Който върши велики и неизследими дела И безбройни чудеса. - Господи Боже мой, Ти си сторил много чудеса; И Твоите мисли заради нас Не е възможно да ги изложи някой пред Тебе; Ако бих поискал да ги изявя и разкажа, Те превишават всяко преброяване.

Неем. 5:19. Ер. 2:2 - Езек. 16:60 - Ер. 29:10 - Ер. 29:11. Ис. 55:9 - Йов 5:8,9. Пс. 40:5.

Няма да отстъпя от тебе, нито ще те оставя.

Вечер
Не пропадна ни едно от всичките добри неща, които Господ беше говорил на Израилевия дом; всички се сбъднаха. - Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?

Той е Бог, верният Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му. - Винаги ще помни завета Си.
Може ли жена да забрави сучещото си дете Та да се не смили за чадото на утробата си? Обаче те, ако и да забравят, Аз все пак няма да те забравя.


Господ твой Бог е всред тебе, Силният, Който ще те спаси; Ще се развесели за тебе с радост, Ще се успокои в любовта Си, Ще се весели за тебе с песни.

Ис. Нав. 1:5. Ис. Нав. 21:45. - Чис. 23:19. Вт. 7:9. Пс. 111:5. Ис. 49:15,16. Соф. 3:17.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 7 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...