Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Душата ми прилепна за пръстта. Съживи ме според словото Си

Душата ми прилепна за пръстта. Съживи ме според словото Си.
Светлина за всеки ден...


Сутрин
И така, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога. Мислете за горното, а не за земното. защото... животът ви е скрит с Христа в Бога. Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате. - Братя, ние имаме длъжност, обаче, не към плътта, та да живеем плътски. Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете. - Възлюбени, умолявам ви, като пришелци и чужденци на света, да се въздържате от плътски страсти, които воюват против душата.

Псалм 119:25. Кол. 3:1-3 - Фил. 3:20,21. Гал. 5:17. - Рим. 8:12,13. - 1 Пет. 2:11.

Според мярката на вярата

Вечер
Слабия във вярата приемайте. - Укрепи се във вяра, и отдай на Бога слава.
Маловерецо, защо се усъмни? - Голяма е твоята вяра; нека ти бъде според желанието.

Вярвате ли че мога да сторя това? Казват Му: Вярваме, Господи... Нека ви бъде според вярата ви.
Господи, придай ни вяра. - Назидавайте себе си във вашата пресвета вяра. - Вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си. - Който ни утвърждава заедно в Христа, ... е Бог. - Бог на всяка благодат, … ще ви усъвършенствува, утвърди, укрепи, след като пострадате малко.

Ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си. - Да не съдим вече един друг; но по-добре да бъде разсъждението ви това - никой да не полага на брата си спънка или съблазън.


Рим. 12:3. Рим. 14:1 - Рим. 4:20. Mат. 14:31 - Maт. 15:28. Maт. 9:28,29. Лука 17:5. Юда 20 - Кол. 2:7. - 2 Кор. 1:21. - 1 Пет. 5:10. Рим. 15:1. - Рим. 14:13.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 15 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

сряда, 7 ноември 2012 г.

Отец е по-голям от Мене.

Отец е по-голям от Мене.
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Когато се молите, думайте: Отче наш, Който си на небесата. - Моя Отец и вашия Отец, ... Моя Бог и вашия Бог. - Както Ми е заповядал Отец, така правя.
Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.

Отец люби Сина и е предал всичко в Неговата ръка. - Както си Му дал власт над всяка твар да даде вечен живот на всички, които си Му дал.
Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е. Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца? Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене?

Аз и Отец едно сме. - Както Отец възлюби Мене, така и Аз възлюбих вас; пребъдвайте в Моята любов. Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов.

Йоан 14:28. Лука 11:2 - Йоан 20:17 - Йоан 14:31 - Йоан 14:10. Йоан 3:35. - Йоан 17:2. Йоан 14:8 10. - Йоан 10:30 - Йоан 15:9,10.


[Нейното потомство] ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

Вечер
Толкова бе погрозняло лицето му, повече от лицето на кой да е бил човек, и образът му от образа на кой да е от човешките синове. - Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Сега е вашият час [на главни свещеници, началници на храмовата стража и на старейшините] и на властта на тъмнината. - Ти [Пилат] не би имал никаква власт над Мене, ако не бе ти дадено от горе.

Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола. - Изгони много бесове; и не позволяваше на бесовете да говорят, понеже Го познаваха.

Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. - В Моето име бесове ще изгонват.

А Бог на мира, скоро ще смаже сатана под нозете ви.


Битие 3:15. Ис. 52:14 - Ис. 53:5. Лука 22:53 - Йоан 19:11. 1 Йоан 3:8 - Марк 1:34. Мат. 28:18 - Марк 16:17. Рим. 16:20.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 14 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...