Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 12 март 2013 г.

В служене на Господа с пълно смиреномъдрие

В служене на Господа с пълно смиреномъдрие
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.
Защото, ако някой мисли себе си да е нещо, като е нищо, той мами себе си. - Защото, чрез дадената ми благодат, ...всеки един измежду вас, който е по-виден да не мисли за себе си по-високо, отколкото трябва да мисли, но да разсъждава така, щото да мисли скромно, според делата на вярата, които Бог е на всекиго разпределил. - Също така и вие, когато извършите все що ви е заповядано, казвайте: Ние сме безполезни слуги; извършихме само това, което бяхме длъжни да извършим.

Нашата похвала е тая, ...че ние живяхме на света, а най-много между вас, със святост и искреност пред Бога, не с плътска мъдрост, а с Божия благодат. - Ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.

Дея. 20:19. Maт. 20:26‑28. Гал. 6:3. - Рим. 12:3 ‑ Лука 17:10. 2 Кор. 1:12 ‑ 2 Кор. 4:7.

Отбихме се всеки в своя път

Вечер
Ной почна да работи земята и насади лозе. И, като пи от виното опи се. - Аврам рече на жена си Сарайя: Виж сега, зная, че си жена красива на глед. … Кажи, моля, че си ми сестра, за да ми бъде добре покрай тебе и да се опази живота ми, поради твоята дума. - Исаак рече на Якова: Ти ли си същият ми син Исав? А той рече: Аз. - При водите на Мерива ... стана зле с Моисея. - Тогава израилтяните приеха мъжете по причина на храната им; а до Господа не се допитаха. Исус сключи мир с тях. - Давид стори онова, което бе право пред Господа, и през всичките дни на живота си, не се отклоняваше от нищо, което му заповяда, освен в делото относно хетееца Урия.
Всички тия, ... бяха засвидетелствувани чрез вярата им. - С Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса. - Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.
Не заради вас правя Аз това, казва Господ Иеова, нека ви бъде известно. Засрамете се и се смутете поради постъпките си.


Ис. 53:6. Бит. 9:20,21 ‑ Бит. 12:11,13 ‑ Бит. 27:21,24 ‑ Пс. 106:32,33 ‑ Исус Нав. 9:14,15 ‑ 2 Царе 15:5. Евр. 11:39 ‑ Рим. 3:24 ‑ Ис. 53:6. Езек. 36:32.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 19 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...