Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 28 април 2013 г.

И името Му ще бъде Чудесен!

И името Му ще бъде Чудесен!



Светлина за всеки ден...

Сутрин
И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. - Защото си възвеличил думата Си повече от цялото Си име.
И ще го нарекат Емануил, което значи, Бог с нас. - Исус, защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им.

За да почитат всички Сина, както почитат Отца. - Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име. - Далече по-горе от всяко началство и власт, сила и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия. И всичко покори под нозете Му. - Носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той...Цар на царете, и Господ на господарите.


Всемогъщ е, не можем да Го проумеем. - Как е името му, и как е името на Сина му? Кажи, ако го знаеш!

Исая 9:6. Йоан 1:14 - Пс. 138:2. Mат. 1:23 ‑ Мат. 1:21. Йоан 5:23 ‑ Фил. 2.9 - Еф. 1:21,22 ‑ Отк. 19:12,16. Йов 37:23 ‑ Притчи 30:4.

Защото дял на Господа са Неговите люде

Вечер
А вие сте Христови, а Христос Божий. - Аз съм на възлюбения си; И неговото желание е към мене. - И аз негова. - Божият Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене.

Вие не сте свои си, защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, и с душите си, които са Божии. - Вас взе Господ и ви изведе из железарската пещ, из Египет, да Му бъдете люде за наследство, както сте и днес.

Вие сте Божия нива, Божие здание. - Христос, като Син, беше верен над Неговия дом. Неговият дом сме ние, ако удържим до край дръзновението и похвалата на надеждата си. - Духовен дом, ... свято свещенство

Тия ще бъдат Мои казва Господ на Силите, Да! избрана скъпоценност, в деня който определям. - И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях. - Богатството между светиите на славното от Него наследство.


Вт. 32:9. 1 Кор. 3:23 ‑ Песни 7:10 ‑ Песни 2:16 ‑ Гал. 2:20. 1 Кор. 6:19,20 ‑ Втор. 4:20. 1 Кор. 3:9 ‑ Евр. 3:6 ‑ 1 Пет. 2:5. Maл. 3:17 ‑ Йоан 17:10 - Eф. 1:18.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 20 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...