Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 30 юли 2013 г.

Защото Тоя Бог е наш Бог до вечни векове: Той ще ни ръководи дори до смърт

Защото Тоя Бог е наш Бог до вечни векове: Той ще ни ръководи дори до смърт


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Господи, Ти си мой Бог; Ще Те превъзнасям, ще пея хваления на името Ти; Защото си извършил чудни дела, отдавнашните Си намерения, с вярност и истинност. - Господ е делът на наследството ми и на чашата ми!

Освежава душата ми; Води ме през прави пътеки заради името Си. Да! и в долината на мрачната сянка ако ходя няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават. - Обаче аз винаги съм с Тебе, Ти ме хвана за дясната ми ръка. Чрез съвета Си ще ме водиш, И подир това ще ме приемеш в слава. Кого имам на небето освен Тебе? И на земята не желая другиго освен Тебе. Чезне плътта ми и сърцето ми; Но Бог е сила на сърцето ми и вечния ми дял. - Защото в Него ще се весели сърцето ни, понеже на Неговото свето име уповахме. - Господ ще извърши това, което е потребно за мене. Господи, понеже милостта Ти трае до века, не оставяй делата на Своите ръце.


Пс. 48:14. Ис. 25:1. - Пс. 16:5. Пс. 23:3,4. ‑ Пс. 73:23‑26. ‑ Пс. 33:21. ‑ Пс. 138:8.

Всред множеството грижи на сърцето ми Твоите утешения веселят душата ми.

Вечер
Когато примира сърцето ми, заведи ме на канарата, която е много висока за мене.

В утеснение съм, Господи; стани ми поръчител. - Възложи на Господа това, което ти е възложил и Той ще те подпре.

Аз съм малко момче; не зная как да се обхождам. - Ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, ... и ще му се даде.

За това дело кой е способен? - зная, че в мене, сиреч, в плътта ми, не живее доброто. - Доволно ти е Моята благодат, защото силата Ми в немощ се показва съвършена.

Дерзай, синко; прощават ти се греховете. - Дерзай, дъщерьо; твоята вяра те изцели.

Като от тлъстина и мас ще се насити душата ми, когато си спомням за Тебе на постелката си размишлявам за Тебе в нощните стражи.


Пс. 94:19. Пс. 61:2. Ис. 38:14. ‑ Пс. 55:22. 3 Царе 3:7. ‑ Яков 1:5. 2 Кор. 2:16. ‑ Рим. 7:18. ‑ 2 Кор. 12:9. Мат. 9:2,22. Пс. 63:5,6.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 22 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...