Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 15 септември 2013 г.

Надеждата не посрамява!

Надеждата не посрамява!


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Аз съм Господ, и тези, които Ме чакат, не ще се посрамят. - Благословен да бъде оня човек, който уповава на Господа, и чието упование е Господ. - Ще опазиш в съвършен мир непоколебимия ум, защото на Тебе уповава. Уповавайте на Господа винаги, защото Господ Иеова е вечна канара. - Душе моя, тихо уповавай само на Бога, защото от Него очаквам помощ. Само Той е канара моя, и избавление мое, и прибежище мое; няма да се поклатя. - Не се срамувам, защото зная в Кого съм повярвал.
Бог, като искаше да покаже по-пълно на наследниците на обещанието, че намерението Му е неизменимо, си послужи с клетва, така щото чрез две неизменими неща, в които не е възможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да се държим за поставената пред нас надежда; която имаме за душата като здрава и непоколебима котва, която прониква в това, което е отвътре завесата; гдето Исус като предтеча влезе за нас.

Рим. 5:5. Ис. 49:23. ‑ Ер. 17:7. ‑ Ис. 26:3,4. ‑ Пс. 62:5,6. - 2 Тим. 1:12. Евр. 6:17‑20.

Съблазънта на кръста

Вечер
Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека дигне кръста си, и така нека Ме последва.
Не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога. - Чрез много скърби трябва да влезем в Божието царство.
Който вярва в Него не ще се посрами. - За вас, които вярвате, Той е скъпоценност, а на тия, които не вярват, "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла. и, "Камъкът, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват".
А далеч от мене да се хваля освен с кръста на нашия Господ Исус Христос, чрез който светът за мене е разпнат, и аз за света. - Съразпнах се с Христа. - Които са Исус Христови, разпнали са плътта заедно със страстите и похотите й.
Ако устоим, то ще и да царуваме с Него; ако се отричаме от Него, и той ще се отрече от нас.


Гал. 5:11. Мат. 16:24. Як. 4:4. ‑ Дея. 14:22. Рим. 9:33. ‑ 1 Пет. 2:7,8. Гал. 6:1. - Гал. 2:20. ‑ Гал. 5:24. 2 Тим. 2:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 23 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...