Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 20 октомври 2013 г.

Нека излизаме и ние към Него вън от стана, понасяйки позор за Него. Защото тук нямаме постоянен град, но търсим бъдещия.

Нека излизаме и ние към Него вън от стана, понасяйки позор за Него. Защото тук нямаме постоянен град, но търсим бъдещия.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Възлюбени, не се чудете на огнената изпитня, която дохожда върху вас, за да ви опита, като че ви се случва нещо чудно, но радвайте се за гдето с това вие имате общение в страданията на Христа, за да се зарадвате премного и когато се яви Неговата слава. - Понеже знаем, че, както сте участници в страданията, така сте и в утехата.
Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас, откъм тях се хули, а откъм вас се прославя.

Те си отидоха от синедриона, възрадвани загдето се удостоиха да претърпят опозоряване за Исусовото име. - Предпочете да страда с Божиите люде, а не да се наслаждава за кратко време на греха, като разсъди, че укорът за Христа е по-голямо богатство от египетските съкровища; защото гледаше на бъдещата награда.

Евр. 13:13,14. 1 Пет. 4:12,13. ‑ 2 Кор. 1:7. 1 Пет. 4:14. Деяния 5:41. ‑ Евр. 11:25,26.

Господа Исуса Христа, ... ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло.

Вечер
И над простора, който бе върху главите им, се виждаше подобие на престол, на глед като камък сапфир; и върху подобието на престола имаше подобие на глед като човек седящ на него на високо. И видях нещо на глед като светъл метал, като изглед на огън в него от всяка страна; от това, което се виждаше, че е кръстът му, и нагоре, и от това, което се виждаше, че е кръстът му, и надолу видях като изглед на огън обиколен със сияние. Какъвто е изгледът на дъгата в облака в дъждовен ден, такъв бе изгледът на обикалящото сияние. Това бе изгледът на подобието на Господната слава.
А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен. Още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ще бъдем подобни Нему, защото ще Го видим както е.
Няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече. - Те пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето.


Фил. 3:20,21. Езек. 1:26‑28. 2 Кор. 3:18. ‑ 1 Йоан 3:2. Отк. 7:16. ‑ Отк. 15:3.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 26 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

неделя, 13 октомври 2013 г.

Правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички и на всички, които вярват.

Правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички и на всички, които вярват.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога. - Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас. - Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление. - Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух, когото изля изобилно върху нас чрез Исуса Христа, нашия Спасител.

А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия,и да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра.

Рим. 3:22. 2 Кор. 5:21. - Гал. 3:13. ‑ 1 Кор. 1:30. - Тит. 3:5,6. Фил. 3:8,9.

Дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! (The spirit of adoption, whereby we cry, Abba, Father.)

Вечер
Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче... Отче свети...Отче праведни. - Той каза: Авва, Отче. - Понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче! - Чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух. Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство.
Ти, Господи, си наш Отец; Твоето име е наш вечен Изкупител.
Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе. не съм вече достоен да се наричам твой син; направи ме като един от наемниците си. И стана и дойде при баща си.
Бъдете подражатели на Бога, като възлюбени чада.


Рим. 8:15. Йоан 17:1,11,25. ‑ Марк 14:36. ‑ Гал. 4:6. ‑ Еф. 2:18,19. Исая 63:16. Лука 15:18‑20. Еф. 5:1.

Samuel Bagster - 25 January, English Version
http://www.crosswalk.com/devotionals/dailylightdailypath/daily-light-on-the-daily-path-january-25-11528497.html

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 25 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

понеделник, 7 октомври 2013 г.

Господ е близо. (The Lord is at hand)

Господ е близо. (The Lord is at hand.)


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи. - Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе!

Затова, възлюбени, като очаквате тия неща, старайте се да се намерите чисти и непорочни пред Него, с мир в сърцата си. - Въздържайте се от всякакво зло. А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос. Верен е Оня, Който ви призовава, и ще извърши това.
Останете и вие твърди, и укрепете сърцата си; защото Господното пришествие наближи.


Фил. 4:5. 1 Сол. 4:16‑18. ‑ Окр. 22:20. 2 Пет. 3:14. ‑ 1 Сол. 5:22‑24. Яков 5:8.

Отбраната лоза. (The choice vine.)

Вечер
Любезният ми имаше лозе На много тлъсто бърдо. Окопа го, и очисти го от камъните, И насади го с отбрана лоза, Съгради кула всред него... И очакваше сладко грозде, Но то роди диво. - А пък Аз бях те насадил лоза отбрана, Семе съвсем чисто; Тогава ти как си се променила в изродени пръчки на чужда за Мене лоза?
А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие, ...зависти, пиянства, пирувания и тям подобни… А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.

Аз съм истинската лоза, и Отец ми е земеделецът. Всяка пръчка в Мене, която не дава плод, Той я отрязва; и всяка що дава плод, очистя я, за да дава повече плод. Пребъдвайте в Мене, и Аз във вас… В това се прославя Отец Ми, да принасяте много плод; и така ще бъдете Мои ученици.


Бит. 49:11. Ис. 5:1,2. ‑ Ер. 2:21. Гал. 5:19,21‑23. Йоан 15:1,2,4,8.

Samuel Bagster - 24 January, English Version
http://www.crosswalk.com/devotionals/dailylightdailypath/daily-light-on-the-daily-path-january-24-11528496.html

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 24 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Прочетете Цялата Статия...