Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 22 март 2014 г.

Да ме пазиш от зло!

Да ме пазиш от зло!


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Защо спите? Станете и молете се, за да не паднете в изкушение. - Духът е бодър, а тялото - немощно.
Две неща прося от Тебе: Не ми ги отказвай преди да умра: - Отдалечи от мене измамата и лъжата; Не ми давай ни сиромашия, ни богатство; Храни ме с хляба, който ми се пада; Да не би да се преситя, и се отрека от Тебе и да кажа: Кой е Господ? Или да не би да осиромашея та да открадна, и да оскверня името на моя Бог.


Господ ще те пази от всяко зло; Ще пази душата ти. - Ще те отърва от ръката на нечестивите, и ще те изкупя от ръката на насилниците. - Който се е родил от Бога, пази себе си, и лукавият не се докосва до него.

Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе от времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята. - Господ знае как да избави благочестивите от напаст.


1 Лет. 4:10. Лука 22:46. - Мат. 26:41. Пр. 30:7-9. Пс. 121:7. Ер. 15:21. 1 Йоан 5:18. Отк. 3:10. - 2 Пет. 2:9.

Звезда от звезда се различава по блясъка.

Вечер
По пътя те (учениците) бяха се препирали помежду си кой е по-голям. И като седна (Исус), повика дванадесетте и каза им: Който иска да бъде пръв, ще бъде от всички последен и на всички служител. - Така и вие, по-младите, покорявайте се на по-старите, да! всички един на друг. Облечете смирението; защото Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат. И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно.

Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; Който, като беше в Божия образ, ... се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците. Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име; така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно.
Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.


1 Кор. 15:41. Марк 9:34,35. 1 Пет. 5:5,6. Фил. 2:5-7,9,10. Дан. 12:3.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 2 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

неделя, 2 март 2014 г.

Когото любите без да сте Го видели.

Когото любите без да сте Го видели.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
С вярване ходим, а не с виждане. - Ние любим Него, защото първо Той възлюби нас. - И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. - В Когото и вие, като чухте словото на истината - благовестието на нашето спасение, - В Когото като и повярвахте, бяхте запечатани с обещания Свети Дух. - Божията воля беше да яви, какво е между езичниците богатството на славата на тая тайна, която е, Христос между вас, надеждата на славата.
Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял.
Исус му казва: Понеже Ме видя, (Тома), ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали. - Блажени са всички, които се надяват на Него.


1 Пет. 1:8. 2 Кор. 5:7. 1 Йоан 4:19. 1 Йоан 4:16. - Еф. 1:13. - Кол. 1:27. 1 Йоан 4:20. Йоан 20:29. Пс. 2:12.


Господ е наша правда.

Вечер
Защото всички станахме като човек нечист, и всичката ни правда е като омърсена дреха.
Ще дойда и ще хваля мощните дела на Господа Иеова. Ще спомням Твоята правда, само Твоята. -
Ще се развеселя премного в Господа, душата ми ще се зарадва в моя Бог. Защото Той ме облече с одежди на спасение, загърна ме с мантия на правда като младоженец украсен, подобно на първосвещеник, с венец, и като невеста накитена с украшенията си.

Изнесете най-хубавата премяна и облечете го. - И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите.
Всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия, и да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра.


Ер. 23:6. Исая 64:6. Пс. 71:16. - Исая 61:10. Лука 15:22. - Отк. 19:8. Фил. 3:8,9.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 1 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...