Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 28 март 2015 г.

Кой може да каже: Очистих сърцето си, чист съм от греховете си?

Кой може да каже: Очистих сърцето си, чист съм от греховете си?


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Господ надникна от небесата над човешките чада За да види, има ли някой разумен, който да търси Бога. Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един. - тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.

Защото зная, че в мене, сиреч, в плътта ми, не живее доброто; понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша. Защото не върша доброто, което желая; но злото, което не желая, него върша. - Защото всички станахме като човек нечист, и всичката ни правда е като омърсена дреха; Ние всички вехнем като лист, и нашите беззакония ни завличат както вятъра.

Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват. - Бог в Христа примиряваше света със Себе Си, като не вменяваше на човеците прегрешенията им, и че повери на нас посланието на примирението.

Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда.


Пр. 20:9. Пс. 14:2,3. - Рим. 8:8. Рим. 7:18,19 - Ис. 64:6. Гал. 3:22 - 2 Кор. 5:19. 1 Йоан 1:8,9.

Господи, пороите се издигнаха.

Вечер
Господ, Който е на високо, е по-силен от гласовете на големи води, от силните морски вълни. - Господи Боже на Силите, кой е могъщ Господ като Тебе? Твоята вярност Те окръжава. Ти владееш над надигането на морето; Когато се подигат вълните му, Ти ги укротяваш.

Не се ли боите от Мене? казва Господ, не ще ли треперите пред Мене, Който с вечна заповед съм поставил пясъка за граница на морето, която не може да премине.

Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, и през реките, те не ще те потопят.

Петър … ходеше по водата да иде при Исуса. Но като виждаше вятъра [силен], уплаши се и, като потъваше, извика, казвайки: Господи избави ме! И Исус веднага простря ръка, хвана го, и му рече: Маловерецо, защо се усъмни?

Когато съм в страх, На Тебе ще уповавам.


Пс. 93:3. Пс. 93:4 - Пс. 89:8,9. Ер. 5:22. Ис.43:2. Мат. 14:29 31. Пс. 56:3.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 15 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...

неделя, 1 март 2015 г.

Остави Ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право.

Остави Ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право.

Светлина за всеки ден...

Сутрин


Драго ми е, Боже мой, да изпълнявам Твоята воля; Да! законът Ти е дълбоко в сърцето ми.
Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня. Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. - Господ благоволи заради правдата Си Да възвеличи закона и да го направи почитан. - Ако вашата правда не надмине правдата на книжниците и фарисеите, никак няма да влезете в небесното царство.


Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта, за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим, не по плът, но по Дух. - Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Мат. 3:15. Пс. 40:8. Мат. 5:17,18. - Ис. 42:21. Мат. 5:20. Рим. 8:3,4. - Рим. 10:4.

Аз съм твоят дял и твоето наследство.

Вечер
Кого имам на небето освен Тебе? И на земята не желая другиго освен Тебе. Чезне плътта ми и сърцето ми; Но Бог е сила на сърцето ми и вечния ми дял. - Господ е делът на наследството ми и на чашата ми! Ти поддържаш това, което ми се е паднало. За мене делът падна на приятни места; Да! получих прекрасно наследство.
Господ е дял мой, казва душата ми; затова ще се надявам на Него.
Възприех Твоите свидетелства за свое наследство до века, защото те са радост на сърцето ми.

Боже, Ти си мой Бог; от ранина Те търся; Душата ми жадува за Тебе, плътта ми Те ожида, в една пуста, изнурена и безводна земя. Понеже Ти си бил помощ на мене, и под сянката на Твоите крила ще се радвам.

Възлюбленият ми е мой, и аз негова.


Чис. 18:20. Пс. 73:25,26. - Пс. 16:5,6. Пл. на Ер. 3:24. Пс. 119:111. Пс. 63:1,7. Песни 2:16.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 14 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...