Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 10 юли 2016 г.

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Бог, Който ни примири със Себе Си чрезИсуса Христа, и даде на нас да служим за примирение. сиреч, че Бог в Христа примиряваше света със Себе Си, като не вменяваше на човеците прегрешенията им, и че повери на нас посланието на примирението. И тъй от Христова страна сме посланици, като че Бог чрез нас умолява; молим ви от Христова страна, примирете се с Бога, Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога. - Бог е любов. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго.

Йоан 3:16. 2 Кор. 5:18-21. - 1 Йоан 4:8-11.

Духът на човека е светило Господно.


Вечер
Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея… А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните.

Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е нему. - Относно всичко, в което нашето сърце ни осъжда; защото Бог е по-голям от сърцето ни и знае всичко. Възлюбени, ако нашето сърце не ни осъжда, имаме дръзновение спрямо Бога.

Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън. Блажен оня, който не осъжда себе си в това, което одобрява.

Изпитай ме, Боже, и познай сърцето ми; Опитай ме, и познай мислите ми. И виж дали има в мене оскърбителен път; И води ме по вечния път.


Пр. 20:27. Йоан 8:7,9. Битие. 3:11. Яков 4:17. - 1 Йоан 3:20,21. Рим. 14:20,22. Пс. 139:23,24.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 28 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Колко са велики Твоите дела, Господи!
(Псалм 92:5)

Прочетете Цялата Статия...