Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 11 септември 2016 г.

А плодът на Духа е: любов.

А плодът на Духа е: любов.

Светлина за всеки ден...


Сутрин
Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. - Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух. - За вас... Той е скъпоценност. - Понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго. - Защото Христовата любов ни принуждава, като разсъждаваме така че, понеже един е умрял за всичките, то всички са умрели и че Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал.

Сами вие сте научени от Бога да се любите един друг. - Това е Моята заповед, да се любите един друг, както Аз ви възлюбих. - Преди всичко имайте усърдна любов помежду си, защото любовта покрива множество грехове. - Ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.

Гал. 5:22. 1 Йоан 4:16.- Рим. 5:5. - 1 Петър. 2:7. - 1 Йоан 4:19. - 2 Кор. 5:14,15. 1 Сол. 4:9. - Йоан 15:12. - 1 Пет. 4:8. - Еф. 5:2.

Иеова Нисий: Господ е мое знаме.


Вечер
Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас? - Господ е откъм мене; няма да се убоя; Що може да ми стори човек?

Дал си знаме на ония, които Ти се боят. - Господ е светлина моя и избавител мой. Господ е сила на живота ми. От кого ще се уплаша? От кого ще се боя? Ако се опълчи против мене и войска, сърцето ми няма да се уплаши. Ако се подигне против мене война и тогава ще имам увереност.

Ето, с нас е Бог начело. - Господ на Силите е с нас. Прибежище е нам Якововият Бог.

Те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи.

Защо се разоряват народите, и племената намислюват суета? Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае. - Съветвайте се помежду си, но съветването ви ще се осуети. Говорете дума, но тя няма да стои; Защото Бог е с нас.


Изход 17:15. Рим. 8:31. - Пс. 118:6. Пс. 60:4. - Пс. 27:1,3. 2 Лет. 13:12. - Пс. 46:7. Отк. 17:14. Пс. 2:1,4. - Исая 8:10.

Небесата разказват славата Божия, и просторът известява делото на ръцете Му. (Псалм 19:1)

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 1 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...