Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 11 декември 2016 г.

Мислете за горното, а не за земното.

Мислете за горното, а не за земното.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца. - Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат. защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

С вярване ходим, а не с виждане. - Затова ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее външният наш човек, пак вътрешният всеки ден се подновява. Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни. - За наследство нетленно, неоскверняемо, и което не повяхва, запазено на небесата за вас.

Кол. 3:2. 1 Йоан 2:15. - Мат. 6:19-21. 2 Кор. 5:7. - 2 Кор. 4:16-18. - 1 Пет. 1:4.

Подложи плещите си за товар.


Вечер
Братя, вземете за пример на злострадание и на твърдост пророците, които говориха за Господното име. - А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.
Ти говориш както говори една от безумните жени. Що! доброто ли ще приемаме от Бога, и да не приемаме и злото? Във всичко това Иов не съгреши с устните си. - Аарон мълчеше. - Господ е; нека стори каквото Му е угодно.

Възложи на Господа това, което ти е възложил и Той ще те подпре. - Той наистина понесе печалта ни, и със скърбите ни се натовари.

Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.


Бит. 49:15. Яков 5:10.- 1 Кор. 10:11. Йов 2:10. - Левит 10:3. - 1 Царе 3:18. Пс. 55:22. - Ис. 53:4. Мат. 11:28-30.


Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 4 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Прочетете Цялата Статия...