Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 12 февруари 2011 г.

Ти го завлече със силния Си вихър в деня на източния вятър.

Ти го завлече със силния Си вихър в деня на източния вятър.
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Нека паднем в ръката на Господа, защото Неговите милости са много. - Защото Аз съм с тебе, казва Господ, за да те избавя... но ще те накажа с мярка. А не мога да те изкарам съвсем невинен. - Не ще изобличава винаги, Нито ще държи гняв до века. Не е постъпил с нас според греховете ни, Нито е въздал нам според беззаконието ни. Защото Той познава нашия състав, Помни, че ние сме пръст. - И ще бъда благосклонен към тях, Както е благосклонен човек към сина, който му работи.
Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите. - Сатана ви изиска всички, за да ви пресее като жито, но Аз се молих за тебе, да не ослабне твоята вяра.
Защото си бил крепост на сиромаха, Крепост на бедния в утеснението му, Прибежище от буря, сянка от пек, Когато устремът на насилниците нападне като буря върху стена.


Исая 27:8; 2 Царе 24:14 - Ер. 30:11 - Псалми 103:9-10,14 - Мал. 3:17; 1 Кор. 10:13 - Лука 22:31-32; Исая 25:4.

Аз не вярвах думите, докато не дойдох и не видях с очите си; но, ето, нито половината не ми е била казана.

Вечер
Южната царица ще се яви на съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята за да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тука има повече от Соломона. - Видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.
И говоренето ми, и проповядването ми ставаха... с доказателство от Дух и от сила; за да бъде вярването ви основано не на човешка мъдрост, а на Божията сила. А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят". А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини.
Очите ти ще видят царя в красотата му. - Защото ще Го видим както е. - ...вън от плътта си ще видя Бога. - ...ще се наситя от изгледа.


1 Царе 10:7; Мат. 12:42 - Йоан 1:14; 1 Кор. 2:4-5, 9-10; Исая 33:17 - 1 Йоан 3:2 - Йов 19:26 - Псалми 17:15.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 18 Ноември
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар