Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 29 май 2018 г.

Господ да осияе с лицето Си над тебе и да ти покаже милост! Господ да издигне лицето Си над тебе и да ти даде мир!

Господ да осияе с лицето Си над тебе и да ти покаже милост! Господ да издигне лицето Си над тебе и да ти даде мир!

Светлина за всеки ден...


Сутрин
Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви. - Сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество. - Невярващите, богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога.

Направи да светне лицето Ти над слугата Ти; Спаси ме в милосърдието Си. Господи, да се не посрамя, Защото съм Те призовал. - Господи, с благоволението Си Ти беше ме поставил на твърда планина; Скрил си лицето Си, и смутих се. - Блажени людете, които познават възклицанието на тръбите; Те ходят, Господи, в светлината на Твоето лице.

Господ ще даде сила на людете Си; Господ ще благослови людете Си с мир.

Дерзайте! Аз съм; не бойте се.


Чис. 6:25,26. Йоан 1:18. - Евр. 1:3 - 2 Кор. 4:4. Пс. 31:16,17. - Пс. 30:7. - Пс. 89:15. Пс. 29:11. Мат. 14:27.

Това що е угодно пред Него.


Вечер
Без вяра не е възможно да се угоди Бога. - Тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога. - Защото Господ има благоволение към людете Си.

Това е благоугодно, ако някой от съзнанието за Бога претърпява оскърбления, като страда несправедливо. Но когато вършите добро и страдате, ако понасяте търпеливо, това е угодно пред Бога. - Нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога.

Който принася жертва на хвала, той Ме прославя; И на онзи, който оправя пътя си, ще покажа Божието спасение. - Ще хваля името на Бога с песен, и ще Го възвелича с хваления; И това ще угоди на Господа повече от вол, - от юнец имащ рога и копита.

Моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.


1 Йоан 3:22. Евр. 11:6. - Рим. 8:8. - Пс. 149:4. 1 Пет. 2:19,20. - 1 Пет. 3:4. Пс. 50:23. - Пс. 69:30,31. Рим. 12:1.


Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 12 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар