Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 8 май 2011 г.

И славата, която Ти Ми даде, Аз я дадох на тях

И славата, която Ти Ми даде, Аз я дадох на тях
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Видях Господа седнал на висок и издигнат престол, и полите Му изпълниха храма. Над Него стояха серафимите, от които всеки имаше по шест крила; с две покриваше лицето си, с две покриваше нозете си, и с две летеше. И викаха един към друг, казвайки: - Свет, свет, свет Господ на Силите! Славата Му пълни цялата земя. - Това каза Исаия защото видя славата Му и говори за Него. - И над простора... се виждаше подобие на престол... и върху подобието на престола имаше подобие на глед като човек седящ на него на високо. Какъвто е изгледът на дъгата в облака в дъждовен ден, такъв бе изгледът на обикалящото сияние. Това бе изгледът на подобието на Господната слава. И когато го видях паднах на лицето си, и чух глас на едного, който говореше.

Тогава рече Моисей: Покажи ми, моля, славата Си. Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив. - Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви. - Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово.

Йоан 17:22; Исая 6:1-3 - Йоан 12:41 - Езекил 1:26,28; Изход 33:18,20 - Йоан 1:18 - 2 Кор. 4:6.

Сине мой, ако грешните те прилъгват, Да се не съгласиш.

Вечер
И като видя жената, че дървото беше добро за храна... взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. - Ахан Зараевият син не извърши ли престъпление относно обречените неща, и гняв падна върху цялото Израилево общество? И този човек не погина сам в беззаконието си.
Да не следваш множеството да правиш зло. Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.
Защото никой от нас не живее за себе си. - Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг. - Но внимавайте да не би по някакъв начин тая ваша свобода да стане спънка на слабите. А като съгрешавате така против братята, и наранявате слабата им съвест, вие съгрешавате против Христа.
Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Притчи 1:10; Битие 3:6 - Исус 22:20; Изход 23:2; Матей 7:13; Римляни 14:7 - Гал. 5:13 - 1 Кор. 8:9,12; Исая 53:6.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 27 Ноември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар