Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 17 януари 2012 г.

Който ни е избрал в Него преди създанието на света

Който ни е избрал в Него преди създанието на света
Светлина за всеки ден...


Сутрин
За да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов

Бог отначало ви е избрал за спасение чрез освещение на Духа и вярването в истината; за което спасение ви призова... да получите славата на нашия Господ Исус Христос. - Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя; а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда, а които оправда, тях и прослави. - избрани по предузнанието на Бога Отца, чрез освещението на Духа, за да сте послушни и да бъдете поръсени с кръвта Исус Христова.

Ще ви дам и ново сърце, и нов дух ще вложа вътре във вас, и, като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце. - Защото Бог не ни е призовал на нечистота, а на святост.

Еф. 1:4; Еф. 1:4; 2 Сол. 2:13,14 - Рим. 8:29,30 - 1 Пет. 1:2; Езек. 36:26 - 1 Сол. 4:7.

И прозорци ако би направил Господ на небето, би ли могло да стане това нещо

Вечер
Имайте вяра в Бога. - Без вяра не е възможно да се угоди на Бога. - За Бога всичко е възможно
Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва?
Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ. Понеже, както небето е по-високо от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, И Моите помисли от вашите помисли. - Опитайте Ме сега за това, казва Господ на Силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори да излея благословение върху вас, тъй щото да не стига място за него.

Ето, ръката на Господа не се е скъсила та да не може да спаси. - Господи, безразлично е за Тебе да помагаш на мощния или на оня, който няма никаква сила.
Да не уповаваме на себе си, но на Бога.

4 Царе 7:2; Марк 11:22 - Евр. 11:6 - Мат. 19:26; Исая 50:2; Исая 55:8,9 - Мал. 3:10; Исая 59. - 2 Лет. 14:11; 2 Кор. 1:9.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 20 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар