Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

петък, 17 февруари 2012 г.

Яви се благостта на Бога, нашия Спасител, и Неговата любов към човеците

Яви се благостта на Бога, нашия Спасител, и Неговата любов към човеците
Светлина за всеки ден...


Сутрин 
Наистина те възлюбих с вечна любов.
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.


Когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. - И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. - Велика е тайната на благочестието: Тоя (Бог), "Който биде явен в плът, доказан чрез Духа.
Понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола.


Тит 3:4. Ер. 31:3. 1 Йоан 4:9,10. Гал. 4:4,5 - Йоан 1:14 - 1 Тим. 3:16. Евр. 2:14.

Благодареним на Бога за Неговия неизказан дар!

Вечер
Възкликнете на Господа, всички земи. Служете на Господа с веселие; Дойдете пред Него с радост. Влезте в портите Му със славословие. И в дворовете Му с хваление; Славословете Го и благославяйте името Му. - Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Оня, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни. - Още един имаше... един възлюбен син; Него изпрати последен до тях. Да славословят Господа за Неговата благост, и за чудесните Му дела към човешките чада. - Благославяй, душе моя, Господа, и всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име.

Величае душата ми Господа, и зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой.

2 Кор. 9:15. Псалм 100:1,2,4 - Исая 9:6,7. Рим. 8:32 - Марк 12:6 - Псалм 107:21 - Псалм 103:1. Лука 1:46,47.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 25 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар