Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 30 април 2012 г.

Господ твоят Бог те е носил, както човек носи сина си, през целия път, по който ходихте, докато стигнахте на това място

Господ твоят Бог те е носил, както човек носи сина си, през целия път, по който ходихте, докато стигнахте на това място
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Носих ви на орлови крила и доведох ви при Себе Си. - Поради любовта Си и поради милосърдието Си Той сам ги изкупи, Дигна ги и носи ги през всичките древни дни. - Както орел разбутва гнездото си. Трепери над пилетата си, разпростира крилата си та ги подема, и вдига ги на крилата си, така Господ сам го води.Даже до старостта ви Аз съм същият, И докато побелеете Аз ще ви нося Аз ви направих, и Аз ще ви държа, Да! Аз ще ви нося и избавя. - Защото Тоя Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт.

Възложи на Господа това, което ти е възложил и Той ще те подпре. - Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това.

До тука ни помогна Господ.

Вт. 1:31. Изх. 19:4 - Исая 63:9 - Вт. 32:11,12. Исая 46:4 - Псалм 48:14. Псалм 55:22 - Мат. 6:25,32. I Sam. 7:12.

Остава още много земя да се превзема

Вечер
Не че съм сполучил вече, или че съм станал вече съвършен; но гоня изподир, дано уловя, понеже и аз бидох уловен от Христа Исуса.Бъдете съвършени и вие. - Положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие, на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов.
Моля, щото любовта ви да бъде все повече и повече изобилно просветена и всячески проницателна,

Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят. На нас Бог откри това чрез Духа.
За Божиите люде остава една съботна почивка. - Очите ти ще видят царя в красотата му, ще видят широкоразпространена земя.

Исус 13:1. Фил. 3:12. Мат. 5:48. - 2 Пет. 1:5-7. Фил. 1:9. 1 Кор. 2:9,10. Евр. 4:9 - Исая 33:17.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 31 Декември
Пламен Шопов, 
http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/

Благословение!


2 коментара:

  1. Посвещение всеки ден-са молитви за мен сутрин и вечер!Благодаря ти,Пламене, за всичките материали,които публикуваш,за блоговете ти,в които не пропускам да влизам всеки ден вече една година.Споделям ги с моите братя и сестри във ФБ.Бъди изобилно благословен от Бог!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Златке,
      Благодаря за насърчението. Поздрави в Бога на братята и сестрите.
      Желая ви благословение!

      Изтриване