Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

сряда, 22 август 2012 г.

Бог на мира да ви освети напълно и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос

Бог на мира да ви освети напълно и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, за да я представи на Себе Си църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде света и непорочна. - Него ние възгласяваме, като съветваме всеки човек и поучаваме всеки човек с пълна мъдрост, за да представим всеки човек съвършен в Христа.
Божият мир, ... никой ум не може да схване. - Нека царува в сърцата ви Христовият мир, за който бяхте и призвани в едно тяло. Бог на мира да ви освети напълно и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.


А сам нашият Господ Исус Христос и нашият Бог и Отец, Който ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, да утеши сърцата ви и да ги утвърди във всяко добро дело и слово. - Който и докрай ще ви утвърждава, та да бъдете безупречни в деня на нашия Господ Исус Христос.

1 Сол. 5:23. Еф. 5:25,27 - Кол. 1:28. Фил. 4:7 - Кол. 3:15. 2 Сол. 2:16,17. 1 Кор. 1:8.

Бог наистина ли ще обитава с човека на земята?

Вечер
Да Ми направят светилище, за да обитавам между тях. - Там ще се срещам с израилтяните; и това място ще се освещава със славата Ми. И ще обитавам между израилтяните и ще им бъда Бог.

Възлязъл си на високо; пленил си пленници; Взел си в дар човеци, даже и непокорните, за да обитаваш като Господ Иеова.

Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде". - Вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас. - В който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.

Тогава народите ще познаят, че Аз Господ освещавам Израиля, когато светилището Ми бъде всред тях до века.


2 Лет. 6:18. Изх. 25:8. - Изх. 29:43,45. Пс. 68:18. 2 Кор. 6:16 - 1 Кор. 6:19 - Еф. 2:22. Езек. 37:28.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 10 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар