Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 13 октомври 2013 г.

Правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички и на всички, които вярват.

Правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички и на всички, които вярват.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога. - Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас. - Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление. - Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух, когото изля изобилно върху нас чрез Исуса Христа, нашия Спасител.

А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия,и да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра.

Рим. 3:22. 2 Кор. 5:21. - Гал. 3:13. ‑ 1 Кор. 1:30. - Тит. 3:5,6. Фил. 3:8,9.

Дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! (The spirit of adoption, whereby we cry, Abba, Father.)

Вечер
Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче... Отче свети...Отче праведни. - Той каза: Авва, Отче. - Понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче! - Чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух. Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство.
Ти, Господи, си наш Отец; Твоето име е наш вечен Изкупител.
Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе. не съм вече достоен да се наричам твой син; направи ме като един от наемниците си. И стана и дойде при баща си.
Бъдете подражатели на Бога, като възлюбени чада.


Рим. 8:15. Йоан 17:1,11,25. ‑ Марк 14:36. ‑ Гал. 4:6. ‑ Еф. 2:18,19. Исая 63:16. Лука 15:18‑20. Еф. 5:1.

Samuel Bagster - 25 January, English Version
http://www.crosswalk.com/devotionals/dailylightdailypath/daily-light-on-the-daily-path-january-25-11528497.html

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 25 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар