Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

четвъртък, 26 май 2016 г.

Нека издирим и изпитаме пътищата си, и нека се върнем при Господа.

Нека издирим и изпитаме пътищата си, и нека се върнем при Господа.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Изследвай ме, Господи, и изпитвай ме, Опитай вътрешностите ми и сърцето ми. - Ето, понеже желаеш искреност вътре в човека, научи ме мъдрост в дълбините на сърцето ми. - Размислих върху пътищата си, и обърнах нозете си към Твоите свидетелства. Побързах, и не се забавих. Да опазя Твоите заповеди. - Но да изпитва човек себе си, и така да яде от хляба и да пие от чашата.

Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. - Имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния: Той е умилостивение за нашите грехове. - И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, т.е. плътта Си, и като имаме велик Свещеник над Божия дом, нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода.

Пл. на Еремия. 3:40. Пс. 26:2. - Пс. 51:6. - Пс. 119:59,60. - 1 Кор. 11:28. 1 Йоан 1:9. - 1 Йоан 2:1. - Евр. 10:19-22.

Имаше около престола и дъга, на глед като смарагд.


Вечер
Ето белегът на завета, който Аз поставям до вечни поколения между Мене и вас и всичко живо, което е с вас: поставям дъгата Си в облака, и тя ще бъде белег на завет между Мене и земята. Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням всегдашния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята. - Той е направил с мене завет вечен. - Така щото чрез две неизменими неща, в които не е възможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да се държим за поставената пред нас надежда.

И ние ви донесохме блага вест за обещанието дадено на бащите ни, че Бог го изпълни на техните чада, като възкреси Исуса.
Исус Христос е същият вчера днес и до века.


Отк. 4:3. Бит. 9:12,13,16. - 2 Царе 23:5. - Евр. 6:18. Дея. 13:32,33. Евр. 13:8.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 26 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар