Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 12 юни 2018 г.

Има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус

Има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото.

Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища; Защото Аз съм Бог, и няма друг.


Имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния. - В Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа. Защото Той е нашият мир. - Той влезе веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление. Той е посредник на нов завет по тая причина, щото призваните да получават обещаното вечно наследство чрез смъртта, станала за изкупване престъпленията, извършени при първия завет. - Може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.

1 Тим. 2:5. Евр. 2:14. Ис. 45:22. 1 Йоан 2:1. - Еф. 2:13,14. - Евр. 9:12,15. - Евр. 7:25.


Боже мой, душата ми е отпаднала дълбоко в мене


Вечер
Ще опазиш в съвършен мир непоколебимия ум, защото на Тебе уповава. Уповавайте на Господа винаги, защото Господ Иеова е вечна канара.

Възложи на Господа товара си и Той ще те подпре. - Защото не е презрял и не се е отвърнал от скръбта на оскърбения, Нито е скрил лицето Си от него; Но послуша, когато извика той към Него. - Зле ли страда някой от вас? нека се моли.

Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. - Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете.
Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират: и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях? - Не бъди невярващ, а вярващ. - Аз съм с вас през, всичките дни.


Пс. 42:6. Ис. 26:3,4. Пс. 55:22. - Пс. 22:24. - Яков 5:13. Йоан 14:27. - Мат. 6:25,26. Йоан 20:27. - Мат. 28:20.


Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 13 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар