Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 26 март 2011 г.

И се молите на Светия Дух

И се молите на Светия Дух
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят. - Защото чрез Него (Исус) и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.
Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.
Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания;
а тоя, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото той ходатайствува за светиите по Божията воля. - И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша. - А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.
Молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление.

Юда 20; Йоан 4:24 - Еф. 2:18; Мат. 26:39; Рим. 8:26-27 - 1 Йоан 5:14 - Йоан 16:13; Еф 6:18.

Защото за дървото има надежда че, ако се отсече пак ще поникне, и че издънката му няма да изчезне

Вечер
И замъждял фитил няма да угаси. - Освежава душата ми.
Защото скръбта по Бога докарва спасително покаяние, което не причинява разкаяние; но светската скръб докарва смърт. - Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него.
Преди да бях наскърбен аз заблуждавах; Но сега държа Твоето слово. - А след всичко, което е дошло върху нас поради нашите лоши дела и поради голямото наше престъпление, тъй като Ти, Боже наш, си се въздържал да не ни накажеш според беззаконията ни, а си ни дал такова избавление.
Не злорадствувай заради мене, неприятелко моя; Ако падна, ще стана; Ако седна в тъмнина, Господ ще ми бъде светлина. Ще нося гнева на Господа, Защото Му съгреших, догдето отсъди делото ми и извърши съдба за мене като ме изведе на видело; Тогава ще видя правдата Му.

Йов 14:7; Исая 42:3 - Псалми 23:3; 2 Кор. 7:10 - Евр. 12:11; Псалми 119:67 - Ездра 9:13; 7:8-9.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 22 Ноември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!



Няма коментари:

Публикуване на коментар