Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

петък, 2 март 2012 г.

Ние не гледаме на видимите, но на невидимите, защото видимите са временни, а невидимите вечни

Ние не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Защото тук нямаме постоянен град, но търсим бъдещия. - Като знаете, че вие си имате по-добър и траен имот. Не бой се, малко стадо, защото Отец ви благоволи да ви даде царството.
В което блаженство се радвате, ако и за малко време да скърбите сега, ако е потребно, в разни изпитни. - Там нечестивите престават да смущават, и там уморените се успокояват.

Ние, които сме в тая телесна скиния, като обременени, стенем. - Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.


Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас. - Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас.

2 Кор. 4:18. Евр. 13:14 - Евр. 10:34. Лука 12:32. 1 Пет. 1:6. - Йов 3:17. 2 Кор. 5:4. - Отк. 21:4. Рим. 8:18 - 2 Кор. 4:17.

Той е нашият мир

Вечер
Така, Бог в Христа примиряваше света със Себе Си, като не вменяваше на човеците прегрешенията им, и че повери на нас посланието на примирението. Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога. - Като въдвори мир чрез Него с кръвта, пролята на Неговия кръст. И вас, които бяхте някога отстранени и по разположение врагове в злите си дела, примири сега чрез Неговата смърт в плътското Му тяло, да ви представи пред Себе Си свети, непорочни и безупречни. - Като в плътта Си унищожи враждата, сиреч, закона със заповедите му изразени в постановления, за да създаде в Себе Си двата в един нов човек, и тъй да направи мир.

Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои.

Еф. 2:14. 2 Кор. 5:19,21 - Кол. 1:20-22 - Еф. 2:15. Йоан 14:27.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 27 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар