Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

сряда, 21 март 2012 г.

Прощават ти се греховете

Прощават ти се греховете
Светлина за всеки ден...


Сутрин 
Ще простя беззаконието им, и греха им няма да помня вече. - Кой може да прощава грехове, освен един Бог?
Аз, Аз съм, Който изтривам твоите престъпления заради Себе Си, и няма да си спомня за греховете ти. - Блажен оня, чието престъпление е простено, чийто грях е покрит. Блажен оня човек, комуто Господ не вменява беззаконие. - Кой е Бог като Тебе, Който прощава беззаконие.


Бог в Христа е простил на вас. - Кръвта на Сина Му Исуса Христа ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете.
Колкото отстои изток от запад, толкова е отдалечил от нас престъпленията ни. - Защото грехът няма да ви владее, понеже не сте под закон, а под благодат. Освободени от греха, станахте слуги на правдата.

Марк 2:5; Ер. 31:34 - Марк 2:7; Исая 43:25 - Псалм 32:1-2 - Михей 7:18; Еф. 4:32. - 1 Йоан 1:7-9; Псалм 103:12 - Рим. 6:14,18.

Искаме да видим Исуса

Вечер
Желанието на душата ни е към Твоето име и към възпоменание за Тебе.
Господ е близо при всички, които Го призовават, при всички, които с истина Го призовават.
Където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях. - Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. - Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века.
Нека с търпение тичаме на предлежащето пред нас поприще, като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни.
Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице. - Имам желание да отида и да бъда с Христа, защото, това би било много по-добре.

Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ще бъдем подобни Нему, защото ще Го видим както е. И всеки, който има тая надежда на Него, очиства себе си, както е Той чист.


Йоан 12:21; Исая 26:8; Псалм 145:18; Матей 18:20 - Йоан 14:18 - Матей 28:20; Евр. 12:1,2; 1 Кор. 13:12 - Фил. 1:23; 1 Йоан 3:2,3.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 28 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар