Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 2 юни 2012 г.

Защото още не сте дошли в почивката и в наследството, което Господ вашият Бог ви дава

Защото още не сте дошли в почивката и в наследството, което Господ вашият Бог ви дава
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Не е тука почивката ви - Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. - което е отвътре завесата; гдето Исус като предтеча влезе за нас.

В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. - С Христа, защото, това би било много по-добре.
Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка. - Там нечестивите престават да смущават, И там уморените се успокояват.
Но събирайте си съкровища на небето... защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти. - Мислете за горното, а не за земното

Втор. 12:9. Михей 2:10 - Евреи 4:9 - Евреи 6:19,20. Йоан 14:2,3 - Фил. 1:23. Отк. 21:4 - Йов 3:17. Мат. 6:20,21 - Кол. 3:2.

О смърте, где ти е победата? О смърте, где ти е жилото?

Вечер
Жилото на смъртта е грехът. - На дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва. Така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола, и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство.
Аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава. Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мене венецът на правдата.

1 Кор. 15:55. 1 Кор. 15:56 - Евр. 9:26,28. Евр. 2:14,15. 2 Тим. 4:6,8. 

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 4 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар