Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 25 юни 2012 г.

Нека бъде върху нас благоволението на Господа нашия Бог: утвърждавай за нас делото на ръцете ни

Нека бъде върху нас благоволението на Господа нашия Бог: утвърждавай за нас делото на ръцете ни
Светлина за всеки ден...



Сутрин
Ти още се прочу между народите по твоята хубост, Защото тя стана съвършена чрез Моето величие, с което те облякох, казва Господ Иеова. - А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен. - Духът на славата и на Бога почива на вас.

Блажен всеки, който се бои от Господа, И ходи в Неговите пътища. Защото ще ядеш плода от труда на ръцете си; Блажен ще бъдеш, и ще благоденствуваш. - Възлагай делата си на Господа, И ще се утвърдят твоите намерения.

Изработвайте спасението си със страх и трепет. Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате. - Нашият Господ Исус Христос и нашият Бог и Отец, Който ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, да утеши сърцата ви и да ги утвърди във всяко добро дело и слово.

Пс. 90:17. Езек. 16:14 - 2 Кор .3:18 - 1 Пет. 4:14. Пс. 128:1,2. - Пр. 16:3. Фил. 2:12,13 - 2 Сол. 2:16,17.

Апостолите се събраха при Исуса и разказваха Му всичко каквото бяха извършили

Вечер
Но има приятел, който се държи по-близко и от брат. - Господ говореше на Моисея лице с лице, както човек говори с приятеля си. - Вие сте Ми приятели, ако вършите онова, което ви заповядвам. Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае що върши Господарят му; а вас наричам приятели, защото ви явявам всичко що съм чул от Отца Си.

Когато извършите все що ви е заповядано, казвайте: Ние сме безполезни слуги.
Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение. - Молитвата на праведните е приятна на Него (Бог).


Марк 6:30. Пр. 18:24 - Изход 33:11 - Йоан 15:14,15. Лука 17:10. Рим. 8:15. Фил. 4:6 - Пр. 15:8.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 6 Януари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар