Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 7 юни 2014 г.

Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.

Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
В деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. - Жената взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.
Заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. - Ако чрез прегрешението на единия смъртта царува чрез тоя един, то много повече тия, които получават изобилието на благодатта и на дарбата, сиреч правдата, ще царуват в живот чрез единия, Исус Христос. - Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите. Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. - Нашият Спасител Христос Исус, Който унищожи смъртта и осия живот и безсмъртие чрез благовестието.


Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му. Който има Сина, има тоя живот; който няма Божия Син, няма тоя живот. - Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.

Йоан 10:10. Бит. 2:17. - Бит. 3:6. Рим. 6:23. - Рим. 5:17. - 1 Кор. 15:21,22. - 2 Тим. 1:10. 1 Йоан 5:11,12. - Йоан 3:17.

Христовото съдилище!

Вечер
Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. - Когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките свети ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите.

Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. - Кой ще обвини Божиите избрани? Бог ли, Който ги оправдава? Кой е оня, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и биде възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога, и Който ходатайствува за нас? - Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса.

Когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света.


2 Кор. 5:10. Рим. 2:2. Мат. 25:31,32. Мат. 13:43. Рим. 8:33,34. - Рим. 8:1. 1 Кор. 11:32.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 5 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар