Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

петък, 18 април 2014 г.

Господ ви е казал: Да се не връщате вече през оня път.

Господ ви е казал: Да се не връщате вече през оня път.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Ако наистина са имали в ума си онова отечество, от което бяха излезли, намерили биха случай да се върнат. Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното. Предпочете да страда с Божиите люде, а не да се наслаждава за кратко време на греха, като разсъди, че укорът за Христа е по-голямо богатство от египетските съкровища; защото гледаше на бъдещата награда. - Който е праведен пред Мене, ще живее чрез вяра. Но ако се дръпне назад, няма да благоволи в него душата Ми. Ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват та се спасява душата им. - Никой, който е турил ръката си на ралото и гледа назад, не е годен за Божието царство.
Далеч от мене да се хваля освен с кръста на нашия Господ Исус Христос, чрез който светът за мене е разпнат, и аз за света. - Излезте изсред тях и отделете се, казва Господ, и не се допирайте до нечисто; и Аз ще ви приема.
Този, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа.


Втор. 17:16. Евр. 11:15,16,25,26. - Евр. 10:38,39. - Лука 9:62. Гал. 6:14. - 2 Кор. 6:17. Фил. 1:6.

Говорят за болката на ония, които Ти си наранил.

Вечер
Като се разсърдих само малко, те спомогнаха към наскърбяването още.
Братя, даже ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен.
Този, който е обърнал грешния от заблудения му път ще спаси душа от смърт и ще покрие много грехове. - Увещавайте безчинните, насърчавайте малодушните, поддържайте слабите, бъдете търпеливи към всички.

Да не съдим вече един друг; но по-добре да бъде разсъждението ви това - никой да не полага на брата си спънка или съблазън. - Ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.
Милост… не се радва на неправдата. - Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне.


Пс. 69:26. Зах. 1:15. Гал. 6:1. Яков 5:20 - 1 Сол. 5:14. Рим. 14:13. - Рим 15:1. 1 Кор. 13:4,6. - 1 Кор. 10:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 4 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар