Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 18 януари 2015 г.

Върху подобието на престола имаше подобие на глед като човек седящ на него на високо.

Върху подобието на престола имаше подобие на глед като човек седящ на него на високо.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Човекът Христос Исус - Стана подобен на човеците… като се намери в човешки образ. - Понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта над смърта.
Бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове. - Христос, като биде възкресен от мъртвите, не умира вече; смъртта няма вече власт над Него. Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога. - Какво ще кажете, ако видите Човешкият Син да възлиза там, гдето е бил изпърво? - Той Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Си страна на небесата. - В Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството.


Той беше разпнат в немощ, но пак живее чрез Божията сила. И ние също сме немощни в Него, но ще сме живи с Него чрез Божията сила спрямо вас.

Езек. 1:26. 1 Тим. 2:5. - Фил. 2:7,8. - Евр. 2:14. Отк. 1:18. - Рим. 6:9-10. - Йоан 6:62. - Еф. 1:20. - Кол. 2:9. 2 Кор. 13:4.

Словото Ти ме съживи.

Вечер
Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.
Както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си. - Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее. и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века.

В Него бе животът и животът бе светлина на човеците… А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име. които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.
Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. - Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.


Пс. 119:50. 1 Кор. 15:45. Йоан 5:26. - Йоан 11:25,26. Йоан 1:4,12,13. Йоан 6:63. - Евр. 4:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 13 Февруари
Пламен Шопов,http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар