Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 1 март 2016 г.

Поръсената кръв, която говори по-добри неща от Авеловата.

Поръсената кръв, която говори по-добри неща от Авеловата.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Ето Божият Агнец, Който носи греха на света! - От създанието на света ... закланото Агне. - Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, но приготвил си Ми тяло. С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги за всички.

Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му. - Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.


Нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода. - Като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището.

Евр. 12:24. Йоан 1:29. Отк. 13:8. Евр. 10:4,5,10. Gen. 4:4. Еф. 5:2. Евр. 10:22. Евр. 10:19.


Кой знае силата на гнева Ти?


Вечер
А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час. А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил? - Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса. - Оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос. - Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас.

В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. - Да се познае, че Той е праведен и че оправдава този, който вярва в Исуса.


Пс. 90:11. Мат. 27:45,46. Ис. 53:6. Рим. 8:1. - Рим. 5:1. - Гал. 3:13. 1 Йоан 4:9,10. Рим. 3:26.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 23 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар