Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 14 февруари 2016 г.

Бои ли се човек от Господа? - Него Той ще настави кой път да избере.

Бои ли се човек от Господа? - Него Той ще настави кой път да избере.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Окото е светило на тялото; и тъй, ако окото ти е добро цялото ти тяло ще бъде осветено.

Твоето слово е светилник на нозете ми, и виделина на пътеката ми. - И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, когато се отклонявате на дясно и когато се отклонявате на ляво. - Аз ще те вразумя, и ще те науча пътя, по който трябва да ходиш. Ще те съветвам, като върху тебе ще бъде окото Ми.
Не бивайте като кон или като муле, които нямат разум. За чиито челюсти трябват оглавник и юзда, за да ги държат, иначе, не биха се приближавали при тебе. Много ще бъдат скърбите на нечестивия.
Но онзи, който уповава на Господа, милост ще го окръжи. Веселете се в Господа и радвайте се, праведници, и викайте с радост всички, които сте с право сърце.


Господи, познавам, че пътят на човека не зависи от него. Не е дадено на човека, който ходи, да управя стъпките си.

Пс. 25:12. Мат. 6:22. Пс. 119:105. Ис. 30:21. Пс. 32:8-11. Ер. 10:23.


Когато лягаш не ще се страхуваш; Да! ще лягаш и сънят ти ще бъде сладък.


Вечер
И дига се голяма ветрена буря, и вълните се нахвърляха в ладията, тъй че тя вече се пълнеше с вода. А Той беше на задната част, заспал на възглавница.

Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.

Спокойно ще легна и ще спя, защото Ти, Господи, в самотия ме правиш да живея в безопасност. - Безполезно е за вас да ставате рано, да лягате толкоз късно, и да ядете хляба на труда, тъй като и в сън Господ дава на Възлюбения Си.

И хвърляха камъни върху Стефана, който призоваваше Христа, казвайки: Господи Исусе, приеми духа ми. И като коленичи, извика със силен глас: Господи, не им считай тоя грях. И като рече това, заспа. - ...Предпочитаме да сме отстранени от тялото и да бъдем у дома при Господа.


Пр. 3:24. Марк 4:37,38. Фил. 4:6,7. Пс. 4:8. Пс. 127:2. Деяния 7:59,60. - 2 Кор. 5:8.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 22 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар