Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

петък, 21 април 2017 г.

Твоят съпруг е Творецът ти, Чието име е Господ на Силите.

Твоят съпруг е Творецът ти, Чието име е Господ на Силите.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Тая тайна е голяма; но аз говоря това за Христа и за църквата.
Няма вече да се наричаш оставен... Но ще се наричаш Благоволение,.. Защото Господ благоволи в теб. … И както младоженецът се радва на невестата, Така и твоят Бог ще се зарадва на тебе. - Господ ме е помазал да… утеша всичките наскърбени. Да наредя за наскърбените в Сион, да им дам венец вместо пепел, миро на радост вместо плач, облекло на хваление вместо унил дух.


Ще се развеселя премного в Господа, душата ми ще се зарадва в моя Бог; Защото Той ме облече с одежди на спасение, Загърна ме с мантия на правда като младоженец украсен, подобно на първосвещеник, с венец, и като невеста накитена с украшенията си.

И ще те сгодя за Себе Си за винаги; Да! Ще те сгодя за Себе Си в правда и в съдба, в милосърдие и милости.

Кой ще ни отлъчи от Христовата любов?


Ис. 54:5. Еф. 5:32. Ис. 62:4,5.- Ис. 61:1 3. Ис. 61:10. Ос. 2:19. Rom. 8:35.


В Твоите ръце са времената ми.


Вечер
Всичките Му светии са под ръката ти. - И Господното слово дойде към него и рече: Иди от тука, обърни се към изток, и скрий се при потока Херит, който е срещу Иордан. Ще пиеш от потока; а на враните заповядах да те хранят там. Тогава Господното слово дойде към него и рече: Стани, иди в Сарепта сидонска и седи там; ето, заповядах на една вдовица там, да те храни.

Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото? Небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това.

Уповавай на Господа от все сърце, и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него, и Той ще оправя пътеките ти.


Пс. 31:15. Вт. 33:3. 3 Царе 17:2-4,8,9. Мат. 6:25,32. Пр. 3:5,6. 1 Пет. 5:7.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 7 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!



Няма коментари:

Публикуване на коментар