Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 11 юни 2017 г.

Защото си хвърлил зад гърба Си всичките ми грехове

Защото си хвърлил зад гърба Си всичките ми грехове


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Кой е Бог като Тебе, Който прощава беззаконие, и не се взира в престъплението на останалите от наследството Си? Не държи гнева Си винаги, защото Му е угодно да показва милост. Изново Той ще се смили за нас, Ще стъпче беззаконията ни; И Ти ще хвърлиш всичките им грехове в морските дълбочини.

Оставих те за малко време, но с голяма милост ще те прибера. В изобилието на гнева Си скрих лицето Си от тебе за един миг; Но с вечна благост ще се смиля за тебе, казва Господ Изкупителят ти. - Аз ще простя беззаконието им, и греха им няма да помня вече.


Блажен оня, чието престъпление е простено, Чийто грях е покрит. Блажен оня човек, комуто Господ не вменява беззаконие, и в чийто дух няма измама. - Кръвта на Сина Му Исуса Христа ни очиства от всеки грях.


Ис. 38:17. Мих. 7:18,19. Ис. 54:7,8. - Ер. 31:34. Пс. 32:1,2. - 1 Йоан 1:7.

Аз зная в Кого съм повярвал, и съм уверен, че Той е силен


Вечер
Може да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим,
А Бог е силен да преумножи на вас всякакво благо, така щото, като имате всякога и във всичко това, което е достатъчно във всяко отношение, да изобилвате във всяко добро дело.

Може и на изкушаваните да помага.


Способен съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.

А на Онзи, Който може да ви пази от препъване, и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава.

Той е силен да опази до оня ден онова, което съм му поверил.

Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Вярвате ли че мога да сторя това? Вярваме, Господи. Нека ви бъде според вярата ви.


2 Тим. 1:12. Eph. 3:20. 2 Кор. 9:8. Евр. 2:18. Евр. 7:25. Юда 24. 2 Тим. 1:12. Фил. 3:21. Мат. 9:28,29.


Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 8 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар