Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

петък, 11 август 2017 г.

На Бога, Който ни дава всичко изобилно да се наслаждаваме.

На Бога, Който ни дава всичко изобилно да се наслаждаваме.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Внимавай да не забравиш Господа твоя Бог и да не престъпваш заповедите Му, съдбите Му и повеленията Му, които днес ти заповядвам, да не би, като ядеш и се наситиш и построиш добри къщи и живееш в тях… тогава да се надигне сърцето ти и да забравиш Господа твоя Бог, … Който ти дава сила да придобиваш богатство.

Ако Господ не съгради дома, напразно се трудят зидарите; Ако Господ не опази града, напразно бди стражарят. Безполезно е за вас да ставате рано, да лягате толкоз късно, и да ядете хляба на труда, тъй като и в сън Господ дава на Възлюбения Си. - Защото не завладяха земята със своя меч, нито тяхната мишца ги спаси, но Твоята десница и Твоята мишца, и светлостта на Твоето лице, Защото Твоето благоволение беше към тях. - Мнозина думат: Кой ще ни покаже доброто? Господи, издигни над нас светлостта на лицето Си.

1 Тим. 6:17. Вт. 8:11,12,14,18. Пс. 127:1,2. - Пс. 44:3. - Пс. 4:6.


Те пееха като че ли нова песен.


Вечер
През новия и живия път, който Той е открил за нас. - Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух, когото изля изобилно върху нас чрез Исуса Христа, нашия Спасител. - Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.

Не нам, Господи, не нам, но на Своето име дай слава. - На този, Който ни люби, и ни е развързал от греховете ни чрез кръвта и Който ни е направил Царство от свещеници на своя Бог и Отец, на Него да бъде слава и господство във вечни векове. Амин. - Защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ. - И ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, … и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, Който седи на престола и на Агнето!


Отк. 14:3. Евр. 10:20. - Тит 3:5,6. - Еф. 2:8,9. Пс. 115:1. - Отк. 1:5. - Отк. 5:9. Rev. 7:9,10.


Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 9 Март
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар