Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 3 декември 2011 г.

С любов служете си един на друг

С любов служете си един на друг
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Братя, даже ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен. Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон.

Братя мои, ако някой от вас заблуди от истината, и един го обърне, нека знае, че който е обърнал грешния от заблудения му път ще спаси душа от смърт и ще покрие много грехове. - Понеже сте очистили душите си, като сте се покорили на истината, която докарва до нелицемерно братолюбие, обичайте се един друг горещо, от сърце. - Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона. - В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит. - Облечете смирението; защото Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат.
Ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.

Гал. 5:13; Гал. 6:1,2; Яков 5:19,20 - 1 Пет. 1:22 - Рим. 13:8 - Рим. 12:10 - 1 Пет. 5:5; Рим. 15:1.

И се върне пръстта в земята както е била

Вечер
Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; сее се в немощ; сее се одушевено тяло. - Първият човек е от земята, пръстен.
Понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш. - Един умира в пълно благополучие, като е във всичко охолен и спокоен; А друг умира в душевна горест, като никога не е ял с весело сърце. Заедно лежат в пръстта, И червеи ги покриват.

Плътта ми ще пребивава в увереност. - И, като изтлее след кожата ми това тяло, пак вън от плътта си ще видя Бога. - Господ...ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Научи ме, Господи, за кончината ми, И за числото на дните ми, какво е; Дай ми да зная колко съм кратковременен. - Научи ни така да броим дните си Щото да си придобием мъдро сърце.

Екл. 12:7; 1 Кор. 15:42 44 - 1 Кор. 15:47; Битие 3:19 - Йов 21:23,25,26; Псалм 16:9 - Йов 19:26 - Фил. 3:20,21; Псалм 39:4 - Псалм 90:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 8 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар