Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

понеделник, 19 декември 2011 г.

Заяквай в благодатта, която е в Христа Исуса

Заяквай в благодатта, която е в Христа Исуса
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Подкрепявани с пълна сила, според Неговото славно могъщество, за да издържите и дълготърпите всичко с радост. - И тъй, както сте приели Христа Исуса, Господа, така и се обхождайте в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, и изобилващи [в нея с] благодарение. - За да се наричат дървета на правда насадени от Господа, за да се прослави Той. - Понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.

И сега препоръчвам ви на Бога и на словото на Неговата благодат, което може да ви назидава и да ви даде наследството между всичките осветени. - Изпълнени с плодовете на правдата, които са чрез Исуса Христа, за слава и хвала на Бога.

Подвизавай се в доброто войнствуване на вярата. - И че в нищо не се плашите от противниците.

2 Тим. 2.1; Кол. 1:11 - Кол. 2:6,7 - Исая 61:3 - Еф. 2:20,22; Деяния 20:32 - Фил. 1:11; 1 Тим. 6:12 - Фил. 1:28.

Защото Ти даваш на всекиго според делото му

Вечер
Защото никой не може да положи друга основа, освен положената, която е Исус Христос. Всекиму работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е. Тоя, комуто работата, която е градил, устои, ще получи награда. - Защото всички трябва да застанем открити пред Христовото съдилище, за да получи всеки според каквото е правил в тялото, било добро или зло.

А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти; за да става твоята милостиня в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. - След дълго време дохожда господарят на тия слуги и прегледа сметката с тях.

Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога. - Господи, Ти ще отредиш мир за нас, защото си извършил за нас и всичките ни дела.

Псалм 62:12; 1 Кор. 3:11,14,15 - 2 Кор. 5:10; Мат. 6:3,4 - Мат. 25:19; 2 Кор. 3:5 - Исая 26:12.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 13 Декември

Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар