Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 31 декември 2011 г.

Съживи ни, и ще призовем Твоето име

Съживи ни, и ще призовем Твоето име
Светлина за всеки ден...

Сутрин

Духът е, който дава живот. - Така също и Духът ни помага в нашата немощ: понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайствува в нашите неизговорими стенания; а тоя, който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото той ходатайствува за светиите по Божията воля. - Молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство.

До века няма да забравя Твоите правила, защото чрез тях си ме съживил. - Думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. - Буквата убива, а духът оживотворява. - Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. - И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша.

Никой не може да нарече Исуса Господ, освен със Светия Дух.

Пс. 80:18; Йоан 6:63 - Рим. 8:26,27 - Еф. 6:18; Пс. 119:93 - Йоан 6:63 - 2 Кор. 3:6. - Йоан 15:7 - 1 Йоан 5:14; 1 Кор. 12:3.

Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте

Вечер
Не се мамете: Лошите другари покварят добрите нрави. 

Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто? Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан за нас. Писах ви в посланието си да не общувате с блудници. Да не общувате с някого, който се нарича брат ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно. - Бъдете безукорни и незлобливи, непорочни Божии чада всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света.

А в един голям дом съдовете не са само златни и сребърни, но и дървени и пръстни; и едни са за почтена употреба, а други за непочтена.

Еф. 5:11; 1 Кор. 15:33; 1 Кор. 5:6,7,9 11 - Фил. 2:15; 2 Тим. 2:20.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 17 Декември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар