Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 3 януари 2016 г.

Господ дава мъдрост, из устата Му излизат знание и разум.

Господ дава мъдрост, из устата Му излизат знание и разум.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Уповавай на Господа от все сърце, и не се облягай на своя разум. - Но ако някой от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде. - Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. - Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите,... за да не се похвали ни една твар пред Бога.

Изясняването на Твоето слово просвещава, вразумява простите. - В сърцето си опазих Твоето слово, за да не ти съгрешавам.

Всички Му засвидетелстваха, чудещи се на благодатните думи, които излизаха из устата Му. - Никога човек не е говорил така, както Тоя Човек. - От Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление.


Пр. 2:6. Пр. 3:5. - Як. 1:5. - 1 Кор. 1:25. - 1 Кор. 1:27,29. Пс. 119:130. - Пс. 119:11. Лука 4:22. - Йоан 7:46. 1 Кор. 1:30.


Годината Ми за изкупване настана.


Вечер
Да осветите петдесетата година и да прогласите освобождение из цялата земя на всичките й жители; това ще ви бъде юбилей, когато ще се върнете, всеки на притежанието си, ...всеки при семейството си.

Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, защото росата Ти е като росата по тревите, и земята ще предаде мъртвите.

Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

От силата на преизподнята ще ги изкупя, от смърт ще ги избавя. О смърт! къде са язвите ти? О преизподньо! къде е погубителната ти сила?

Изкупителят им е мощен; Господ на Силите е името Му.


Исая 63:4. Лев. 25:10. Исая 26:19. 1 Сол. 4:16,17. Осия 13:14. Еремия 50:34.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 19 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар