Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

вторник, 5 януари 2016 г.

Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити.

Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити.


Светлина за всеки ден...

Сутрин
Исус… рече: Свърши се, и наведе глава, и предаде дух. - Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.

Людете, които създадох за Себе Си, за да оповестяват хвалата Ми. - Щото на небесните началства и власти да стане позната сега чрез църквата многообразната премъдрост на Бога, според предвечното намерение, което Той изработи в Христа Исуса нашия Господ. - Да показва през идните векове премногото богатство на Своята благодат чрез добрината Си към нас в Христа Исуса.


В Когото като и повярвахте, бяхте запечатани с обещания Святи Дух, който е залог на нашето наследство, докато бъде изкупено притежанието на Бога - да бъдете за похвала на Неговата слава. - Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свят народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина.

Ис. 53:11. Йоан 19:30. - 2 Кор. 5:21. Ис. 43:21. - Еф. 3:10,11. Eph. 2:7. - Еф. 1:13,14. - 1 Пет. 2:9.

Ден на изкушението в пустинята.


Вечер
Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст; и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.

Но се полакомиха твърде много в пустинята, и изпитаха Бога в пустинята.

Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Йордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена, дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня. И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб.

Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага. - Симоне, Симоне, ето, Сатана ви изиска всички, за да ви пресее като жито, но Аз се молих за тебе, да не ослабне твоята вяра и ти, когато се обърнеш, утвърди братята си.


Евр. 3:8. Яков 1:13-15. Пс. 106:14. Лука 4:1 3. Евр. 2:18. - Лука 22:31,32.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 20 Февруари
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар