Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 14 ноември 2010 г.

Вземи си изрядни аромати...и да ги направиш миро за свето помазване

Вземи си изрядни аромати...и да ги направиш миро за свето помазване
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Човешка плът да се не помаже с него; и по неговия състав подобно на него да не правите; то е свето, и свето да бъде за вас - Eдин Дух - Дарбите са различни; но Духът е същият.
Tвоят Бог те е помазал С миро на радост повече от твоите събратя - Бог Го помаза със Светия Дух и със сила - Понеже Той не Му дава Духа с мярка.
Ние всички приехме от Неговата пълнота - А колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите - А тоя, Който ни утвърждава заедно с вас в Христа, и Който ни е помазал, е Бог, Който ни е запечатил, и е дал в сърцата ни Духа в залог.

А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.

Изход 30:23, 25; Изход 30:32 - Еф. 4:4 - 1 Кор. 12:4; Псалм 45:7 - Деяния 10:38 - Йоан 3:34; Йоан 1:16 - 1 Йоан 2:27 - 2 Кор 1:21-22 - Гал. 5:22-23.

Сегашното състояние на тоя свят преминава

Вечер
И всичките дни на Матусала станаха деветстотин шестдесет и девет години; и умря.
Братът, който е в по-долно състояние, нека се хвали, когато се въздига, а богатият - когато се смирява, понеже ще прецъфти като цвета на тревата. Защото слънцето изгрява с изсушителния вятър, тревата изсъхва, цветът й окапва, и красотата на изгледа й изчезва: така и богатият ще повехне в пътищата си - Когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва - И светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.Научи ме, Господи, за кончината ми, И за числото на дните ми, какво е; Дай ми да зная колко съм кратковременен.
Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец.

1 Кор. 7:31; Бит. 5:27; Яков 1:9-11 - Яков 4:14 - 1 Йоан 2:17; Псалми 39:4 - 1 Сол. 5:3-4.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 5 Ноември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар