Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

събота, 20 ноември 2010 г.

Да славословят Господа за Неговата благост, И за чудесните Му дела към човешките чада

Да славословят Господа за Неговата благост, И за чудесните Му дела към човешките чада
Светлина за всеки ден...

Сутрин
Вкусете и вижте, че Господ е благ. Блажен оня човек, който уповава на Него - Колко е голяма Твоята благост, Която си запазил за ония, които Ти се боят.
Людете, които създадох за Себе Си, За да оповестяват хвалата Ми - Като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля, за похвала на славната Си благодат, с която ни е обдарил във Възлюбения Си. Да бъдем за похвала на Неговата слава ние, които отнапред се надявахме на Христа.Защото колко велика е благостта Му, И колко голяма красотата Му! - Благ е Господ към всички; И благите Му милости са върху всичките Му творения.

Всичките Твои творения ще Те хвалят, Господи, И Твоите светии ще Те благославят. Ще говорят за славата на царството Ти, И ще разказват Твоето могъщество, За да изявят на човешките чада мощните Му дела, И славното величие на Неговото царство.

Пс. 107:8; Пс. 34:8 - Пс. 31:19; Исая 43:21 - Еф. 1:5-6, 12; Зах. 9:17 - Пс. 145:9-12;

Ето, облажаваме ония, които са останали твърди

Вечер
Нека се хвалим и в скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост, а твърдостта изпитана правда; а изпитаната правда надежда. А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух - Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него - Считайте го за голяма радост, братя мои, когато падате в разни изпитни, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост. А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цели, без никакъв недостатък. Блажен онзи човек, който издържа изпитня; защото, като бъде одобрен, ще приеме за венец живота, който Господ е обещал на ония, които Го любят - С преголяма радост по-добре ще се похваля с немощите си, за да почива на мене Христовата сила. Затова намирам удоволствие в немощи, в укори, в лишения, в гонения, в притеснения за Христа; защото, когато съм немощен, тогава съм силен.

Яков 5:11; Рим. 5:3-5 - Евр. 12:11 - Яков 1:2-4, 12 - 2 Кор 12:9-10.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 7 Ноември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар