Светлина на света

Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Йоан 8:12

”Светлина за всеки ден” на Самуел Багстер

са едни от най-обичаните размишления на всички времена. Те ни предлагат кратко посвещение всяка сутрин и вечер, въз основа на Библията. Оригиналното издание е подготвено от Джонатан Багстер и други членове семейството, които са потомци на известният книжар от Лондон, Самуел Багстер. Патриархът на семейството, Самуел Багстер създава силна семейна традиция за ежедневно четене на Библията и медитация. Неговите потомци черпят от кладенеца на това наследство, като предлагат тези посвещения в полза на всички вярващи. Това безценно съдържание е плод на молитвите на едно благочестиво и посветено християнско семейство.
Една от интересните особености на тези посвещения е редът и представянето на стиховете от Библията. Всяко прочитане е проектирано около една централна тема библейски стихове и включва така специално избрани стихове, които да ви дадат поглед върху темата, докато четете, медитирате върху и прилагате писанията в живота си. Понякога стих по назад на една глава ще предшества стих по напред от същата глава. Това не е случайно, че стиховете са били подредени по този начин, за да изведат в прогресия темите и мисълта на Багстер, върху които той иска да наблегне.
"Светлина за всеки ден" може да се чете всяка година. Тъй като Писанията са винаги актуални и обстоятелствата в нашия живот винаги се променят, така вие постоянно ще разширявате възгледите си и широчината на разбиране на Словото ще задълбочава всяка година, докато четете пасажи от Библията. Благословение и нека да бъдем светлината и солта на земята!

неделя, 28 ноември 2010 г.

Възложих на един силен да даде помощ, Възвисих едного избран между людете.

Възложих на един силен да даде помощ, Възвисих едного избран между людете.
Светлина за всеки ден...


Сутрин
Аз, Аз съм Господ; И освен Мене няма спасител - Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус - Няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Бог могъщ - Но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст. Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име - Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек - И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото.

Псалми 89:19; Исая 43:11 - 1 Тим. 2:5 - Деяния 4:12; Исая 9:6; Фил. 2:7-9 - Евр. 2:9 - Евр. 2:14.

Съберете Ми Моите светии, Които направиха с Мене завет с жертви.

Вечер
Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват - Той е посредник на нов завет по тая причина, щото призваните да получават обещаното вечно наследство чрез смъртта, станала за изкупване престъпленията.
Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал - И тогава ще изпрати ангелите, и ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от края на земята до края на небето - До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе.
Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.


Псалми 50:5; Евр. 9:28 - Евр. 9:15; Йоан 17:24 - Марк 13:27 - Вт. 30:4; 1 Сол. 4:16-17.

Посвещение всеки ден - сутрин и вечер от Самуел Багстер (1772-1851), 9 Ноември
Пламен Шопов, http://svetlina-za-vseki-den.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар